Kumsmall Mobilya Fuarı açıldı

Kumsmall Mobilya Fuarı açıldı

Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı olan Kayseri Kumsmall Mobilya Fuarı bugün itibarıyla açıldı. 8-13 Ekim tarihleri arasında yapılacak fuarda 4 binden fazla üreticinin ürünleri görücüye çıktı. Açılışa katılan Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, “Fuarımızın bu denli katılım ve çeşitlilikle gerçekleştirilmesi aslında bir anlamda Kayseri sanayisinin ve Türk mobilyacılığının geldiği noktayı göstermesi açısından da büyük bir önem taşıyor. Türkiye bugün mobilya üretim kapasitesi ve tasarım gücüyle mobilya pazarında çok sağlam bir yer edinmiş durumdadır” dedi.

Kayseri’de Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı olan Kumsmall Mobilya Fuarı bugün açıldı. Kumsmall Mobilya Fuarı Açılış Töreni’ne Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kocasinan İlçe Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Bilal Özdoğan, Kayseri Mobilyacılar Odası Başkanı ve Kumsmall Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya ve İl Protokolü katıldı. Programda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, “Ülkemiz mobilya ihracatını ivmelendirmesini beklediğimiz sektörün en önemli organizasyonlarından biri olan Kumsmall Mobilya fuarında Kayseri’de sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.  Fuarımızın bu denli katılım ve çeşitlilikle gerçekleştirilmesi aslında bir anlamda Kayseri sanayisinin ve Türk mobilyacılığının geldiği noktayı göstermesi açısından da büyük bir önem taşıyor. Türkiye bugün mobilya üretim kapasitesi ve tasarım gücüyle mobilya pazarında çok sağlam bir yer edinmiş durumdadır” diye konuştu.
 
 
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ise 2024 yılında Kayseri’ye verilmiş 250 milyon lira destek olduğunu ifade ederek, “Kayseri’miz üretimi satmak konusunda mahir, ürünü güzel üretir ve satar artık bizim Kayseri olarak mutlaka lojistik kargo olarak büyük bir şirketin Kayseri’de kurulma zorunluluğu vardır. Dünyaya ihracat yapmak istiyorsak bu problemi çözmüş olmamız lazım. Bakanlığımızla ek ele verelim kargo şirketi kuralım. Ben bu sözün burada kalmayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Vali Gökmen Çiçek ise: Hep söylüyorum, ağlamadan sızlamadan bütün dezavantajları avantaja çevirmek için birlik ve beraberlik için hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Ne yapılması gerekiyorsa, STK’larıyla, iş insanlarıyla belediyeleriyle onu yapmaya çalışıyoruz, sizleri çok seviyoruz” dedi.
 
 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, dünyada örneğinin olmadığı bir fuar gerçekleştirildiğini belirterek, “200 bin metrekareyle başladı, şimdi yetmedi 300 bin metrekare oldu Kayseri’mize, Kocasinan’ımıza yakıştı. Bu içinde bulunduğumuz tesis, genel bütçeden, devletimizin katkılarıyla ayağa kalkmış ve devletin yüzde yüz katkılarıyla bugüne gelmiştir. Sadece burasıyla ilgili 500 milyon dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. Kayseri sanayimize, üretimine ciddi bir destek var. Burasının 300 bin metrekareye ulaşması konusunda, benim savunduğum bir fikir vardı. Kumsmall AVM ciddi bir fuar merkezidir. Ve bugün çok geç sayılmaz 7 yıl sonrasından bir fuar yapılmış olması benim içinde farklı bir şeydir. Burası bir AVM değil, çok daha fazlasıdır, Kayseri üretiminin dünyaya açılan kapısıdır. Dünyada nereye giderseniz gidin böyle bir yer yok, bütün markalarıyla sunabileceğiniz ikinci bir adres yoktur” diye konuştu.
 
 
Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise Kayseri’nin mobilya sektöründe büyük bir yükü sırtladığını ifade ederek, “Ben Melikgazi’nin Belediye Başkanı’yım ama aynı zamanda Serbest Bölge’nin yönetim kurulu başkanıyım. Sanayicilerimize, esnafımıza, üreticilerimize teşekkür etmek istiyorum çünkü 6 binin üzerinde bir istihdam var. Kayseri, mobilya sektöründe büyük bir yükü sırtlıyor. Ben kalkınma ajansı genel sekreteriyken başlamıştık. Mobilya’daki bence en önemli unsur tasarımdır. İnşallah tasarımda Yeşil Nokta ödülleri var, bu ödülleri alacak şekilde çalışmamız lazım. Sanayi kazanmalı ki çalışanlara daha fazla ücret ödeyelim. Fuarımızın Kayseri’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 
 
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise konuşmasında, “Bugün 300 bin metrekarelik Kumsmall AVM’de gerçekleştirilen bu fuar, sektörümüzün gelişmesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Tüm katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Fuarımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyor, bol bereketli geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
 
 
Mobilya sektörünün Kayseri’de lokomotif bir sektör olduğunu söyledi. Büyüksimitçi, “Sarıkaya ilk fuar yapacağını söylediğinde hayal kuruyor demiştim. Ben kendisine öncelikle teşekkür ediyorum. Kayseri’nin hem ticaretine hem üretimine katkı vermesiyle bunları yaşıyoruz, emeği geçen herkesi takdir ediyorum. Mobilya sektörü bizim lokomotif sektörümüz, yaklaşık 300 firmayla oluşturulan bu fuar hem sektörümüzü hem ticaretimizi artıracak. Bildiğiniz gibi mobilya üretiminde Türkiye’de birinci sırada, ihracatta ise İstanbul ve Bursa’nın ardından üçüncü sıradayız. Kayserili sanayicilerimiz dünyada 140’tan fazla ülkeye mobilya ihracatı yapıyor. Geçen yıl şehrimizde 825 milyon dolarlık mobilya ihracatı yapıldı. Aynı zamanda Kayseri’deki ihracatımızın yüzde 51’ini Avrupa Birliği’ne yapıyoruz. Kurumsallaşma ve markalaşmada yalın ve dijitalleşmenin üretime katkısına dikkat çekmek istiyorum. Üreten, iş yapan firmalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, katılımcı firmalarımıza bereketli fuarlar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya ise, “Dünyada her şey ekonomik anlamda pazarlamadan geçiyor öyle değerli bir alan oldu ki bu alanı hem Kayseri’de hem Türkiye’de insanlarımıza anlatmak, tanıtmak zorundayız. Ve ticaretteki iddiamızı da ortaya koymak zorundayız. Burası doğal bir fuar alanı yaklaşık 200 mağazamızla net 120 bin metrekare alanda mobilyalarımızı sergiliyoruz ve bunu da farklı bir anlayışla dünyanın en modern fuar alanı diyerek, pazarlama tekniğimizle yeni bir vizyonla sahneye çıkıyoruz. İnşallah önümüzdeki Nisan ayında da çok daha farklı bir organizasyona imza atacağız. Kayseri’de 4 binden fazla mobilya firmamız var, bunlara rağmen Türkiye’nin dünya ticareti üzerindeki hacmi yüzde 1 buçuk, Kayseri’nin dünya ticaretindeki payı ise binde 3, bizimde derdimiz tam olarak budur” dedi. 

Google+ WhatsApp