Kumsmall AVM Moda Show 2024 açılışı yapıldı

Kumsmall AVM Moda Show 2024 açılışı yapıldı

Kumsall AVM Moda Show 2024 açılışı, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar’ın katılımlarıyla yapıldı. Sektör paydaşlarıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Kayseri’nin Ticaret Bakanlığı’nca ihracata yönelik verilen devlet yardımının 2023 yılında 154 milyon lira olduğunu ifade ederek ilerleyen süreçlerde Kayseri’nin daha fazla destekten yararlanabilir konuma geleceğini söyledi.

Kumsmall AVM’de Moda Show 2024 açılışı, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Programa ayrıca Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve sektör paydaşları katıldı.
Kumsmall AVM’nin canlandırılması hususunda Kayseri Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya’nın, ekibinin ve sektör paydaşlarının çok büyük mücadeleler verdiğini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Kısa vadede çok büyük bir yol kat edildiğini diğer şehirlerdeki valilerimizle yaptığım görüşmelerde rahatlıkla gözlemleyebildim. Yakın bir zamanda Gaziantep’te bir kooperatif programı düzenlenmişti, Kumsmall AVM de bir kooperatif programı düzenlenmesi için çok uygun durumda, bu konuda hem hazırız hem de talep ediyoruz” dedi.
Kayseri’ye Ticaret Bakanlığı’nca verilen ihracata yönelik devlet yardımlarının 2023 yılında 154 milyon lira olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Kayseri’nin ilerleyen dönemlerde daha fazla destekten yararlanır hale geleceğini vurgulayarak sektör paydaşlarıyla bir araya gelmiş olduğu Moda Show 2024 Programı’na katılmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Kumsmall’ın temelini oluşturan markaların projeye olan desteklerinin olmadığı takdirde bu etkinliğin ve birlik beraberlik ortamının oluşamayacağına dikkat çeken Milletvekili Cahid Cıngı, “Üreticilerimize; bu kadar yoğun piyasa şartlarında ve finansal sıkıntı içerisinde halâ yatırımlarına devam ettiği ve istihdam sağladıkları için gerçekten ülke olarak şükran borcumuz var” diye konuştu.
Şehirlerin ve markaların bir rekabet içerisinde olduğunu, Kayseri yönetiminin, iş insanlarının ve mobilya sektöründeki paydaşların bu hususta çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’yi fuarlar şehri yapmak yönünden, yerel yöneticiler olarak üzerimize ne düşüyor ise yapma yönünde irade göstereceğiz” dedi. 
‘ŞEHRİMİZ, ÜLKEDEKİ EN BÜYÜK MOBİLYA ÜRETİM MERKEZİ’
2009 yılından bu yana sergilenen çok büyük çalışmalar olduğunu ve bu çalışmalar doğrultusunda Kayseri’nin ülkedeki en büyük mobilya üretim merkezi olmayı başardığını ifade eden Kayseri Mobilyacılar Odası Başkanı Ercan Sarıkaya, global pazardaki pazar payının yüzde 1,5 seviyelerinden yüzde 3-4’e çıkarılması için çalıştıklarını belirterek“Mobilyada ayrıca dünyada lider şehirlerden bir tanesiyiz. Ancak satış ve pazarlama anlamında herkes bireysel hareket etmekte. Üretimde bireysel olabiliriz ancak global pazardan pay alacak isek birlikte hareket etmek zorundayız. Kumsmall AVM, bu noktada sektör temsilcilerimizin yanında olarak tüm dünyaya ülkemizin mobilyasını pazarlamak üzere yola çıktı. Türkiye mobilya sektöründe yeni bir dönemi başlatıyoruz; 3 OSB’miz, 8 küçük sanayi sitemiz ve 4 binden fazla üreticimizle ülkemizin en büyük mobilya üretim merkeziyiz. Ne yazık ki global pazardaki payımız yüzde 1,5 seviyelerinde, bu pazar payını yüzde 3-4 seviyelerine çıkarabilirsek 4,5 milyar dolar olan ihracatımız 10 milyar dolar seviyelerine çıkacaktır. Bunu yapacak gücümüz var, devletimizin vermiş olduğu destekler ve sektör paydaşlarımızla birlikte hareket ederek bunu başaracağız” diye konuştu.
E-Ticaret üzerinden ürün pazarlanması konusunda meslek odalarına destekler sağlanmasının gerektiğine dikkat çeken Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, “Mobilya sektöründe global sıralamada ilk 10 içerisindeyiz ama ilk sıralara yerleşebilmek adına üretime, araştırma ve geliştirmeye ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor. Ülkemiz, mobilya hususunda ham maddenin yüzde 93’ünü karşılayabiliyor. Mobilya sektörümüze özellikle destek verilerek canlı tutulması gereklidir çünkü ihracat yapıldığı takdirde çok büyük döviz getirisi olan bir sektör, bu noktada yapılan çalışmaları ve Kumsmall AVM’yi destekliyoruz. Meslek odalarımızın ve sektör temsilcilerinin yapmış bütün projelerin arkasındayız” dedi.

Google+ WhatsApp