KOSGEB’den, mobilya yatırımcısına 1 milyon lira destek

KOSGEB’den, mobilya yatırımcısına 1 milyon lira destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), KOBİ Gelişim Programı kapsamında yatırım projesi olan Kayseri’de faaliyet gösteren mobilya işletmecilerine ve mobilya sektörüne girmek isteyen yeni yatırımcılara 1 milyon liraya kadar destek verecek.

KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler, mobilya sektörüne sağlanan destek hakkında bilgi verdi. Kayseri’nin mobilya alanında önemli olduğunu ifade eden Özbekler, sektörün daha da gelişmesi için devletin destek paketleri olduğunu anlattı. KOSGEB tarafından mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ve mobilya sektörüyle ilgili işletme açanlara 1 milyon liraya kadar hibe desteği verileceğini söyleyen Özbekler, yatırıcıya bu destekten faydalanmaları çağrısında bulundu. KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler “İşletmelerin projelerini destekliyoruz. KOBİ Gelişim Programı’nın içerisinde 3 farklı başlığımız var ve oldukça geniş bir hedef kitleye hitap ediyoruz. Burada işletmelerin, personel, makine teçhizat, yazılım ve hizmet alımı gibi giderlerini destekliyoruz. Hem hibe şeklinde hem de sıfır faizli geri ödemeli şekilde. 30 Aralık’a kadar iş fikri olanları bu çağrıya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
KOSGEB 4 YILDA 250 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE DESTEK VERDİ
 
Kendi işini kurmak isteyenlerin KOSGEB’in internet sitesinden ön müracaat yapması gerektiğini belirten Özbekler, daha sonra bu kişilere girişimcilik eğitimi verileceğini açıkladı. 
Son 4 yıl içinde Kayseri’de 250 milyon liranın üzerinde destek verdiklerini açıklayan KOSGEB Kayseri Müdürü Ahmet Özbekler, “Amacımız KOSGEB olarak elimizden geldiğince yatırımcıya destek sağlamak. Kayseri'de önümüzdeki dönemlerde de desteklerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp