Kosb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan:
Kosb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan:
Kayseri Organize Sanayi Bölgeyi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, katıldığı bir televizyon programında 13. Olağan Genel Kurul’da eski yönetimi neden ibra etmediklerini ve önümüzdeki yıllarda yapacakları çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Organize sanayi bölgesi büyüklük bakımından Türkiye’nin ilk üç organize sanayi bölgesinden bir tanesidir. 63 binin üzerinde çalışanımızın olduğu ciddi anlamda yedi gün yirmi dört saat çalışan durağanlığı olmayan bir organize sanayimiz var. Burası tabi beklemiyor ve üretim maliyetleri yüksek durumda. Burayı durdurma şansınız yok, elektriği aksatmadan vermek zorundasınız. Yol yaz kış problemsiz olmak zorunda. Doğalgaz aksamayacak ve hizmetleri yirmi dört saat boyunca en verimli şekilde vermeniz gerekir" dedi.
"13. OLAĞAN GENEL KURUL’DA ESKİ YÖNETİMİ İBRA ETMEDİK"
Nursaçan, "Mayıs ayında 13. Olağan genel kurulu yaşadık. 6 dönemdir sandık yoktu. Yani Kayseri’de parmakla seçim yapılıyordu. Yedinci dönemde Allah nasip etti biz de dostlarımızın teşvikini, ricasını kırmadık ve sanayicimizin önüne sandık kondu" diyerek, "Demokratik bir ortamda sandık geçti. Bizim katılımcılarımız ibra etmediler. Yaklaşık iki buçuk saatlik bir uzama oldu. Değerli sanayicilerimiz divan başkanımız, sanayi odası başkanımız ricada bulundular. Biz de demokrasiye gem vurmanın yakışmayacağını söyledik. Vatandaş ne diyorsa o olur dedik. Çünkü bizde de yetkiyi veren, iş isteyen ve bana yetkiyi verecekte kamuoyudur. Kamuoyunu yanlış yönlendirmek istemem dedim. Ama sanayi odası başkanımız Kayseri’ye bu ortamın yakışmayacağını söyledi. Biz bu seçimde jest yaptık. Çünkü biz normalde karşımızdaki taraf çekilsin, onlar çekilsin biz o zaman ibra edebiliyoruz diyebilirdik. Biz bunu da söylemedik. Biz er meydanında oyumuzu da görürüz dedik. Tabi sanayicinin dediği oldu. Nöbet değişiminin demek ki vakti gelmiş.
Biz halka sırtımızı dayadık. Allah’tan yardım istedik o da yardım etti. Bu seçimde manevi yönde desteğimiz çok fazlaydı. Biz organize sanayiyi sahiplenmeye gelmiyoruz, sahiplerine hizmet etmeye geliyoruz dedik. Biz geldiğimizde önceliğimiz Kayseri’de yıllar önce yapılmış 9 milyon metrekarelik ilk organize sanayi bölgesinin su şebekesinde sorun vardı. Zaten onların bir bölümü bizden önce yapılan hizmetlerdi. Hizmette devamlılıkta esastır. Ama biz o hizmetleri hızlandırarak devam ettirdik. Bunu ciddi anlamda hızlandırdık" diye konuştu.
"50 BİN METREKARENİN ÜZERİNDE PARK ALANI YAPACAĞIZ"
"İnsanlar çok çalışıyor strese giriyor fakat bir süre yeşilliğe bakınca kendini buluyor rahatlıyor" diyen KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan, "Önümüzdeki yıl en az 50 bin metrekarenin üzerinde park açacağız. Bu konuda da konusunda uzman ekip çalıştırıyoruz. 7. Cadde güzergahında oraya çok ciddi anlamda 200 araçlık TIR parkı yapıyoruz. Arka tarafında da 50 bin metrekare içinde birkaç tane küçük havuzun, taşların ve güzel seçme bitkilerin olduğu canlı belki Kayseri’de de örnek olacak bir alt yapıya sahiptir. Bu konuda da iddialı konuşuyorum. Kayseri’ye örnek olacak bir alt yapıya sahip inşallah birincilik ödülünü alacak bir park yapacağız. Bununla da kalmayacağız inşallah her tarafta yeşili artıracağız" ifadesinde bulundu.
"CAMİDEKİ İNŞAAT 4 AY KADAR SÜRDÜ"
OSB’deki caminin bu günün ihtiyaçlarına cevap veremediğinin altını çizen Nursaçan, "Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla camiye gittik fakat camiye gittiğimizde caminin havasız olduğunu gördük ve camları inceledik. Bugünün ihtiyaçlarına caminin cevap vermediğini gördük. Hemen beyaz pimapenleri söktürdük. Ahşap görünümlü, üç camlı üstten açılabilen camlar yaptırdık. Güzel bir müezzin mahvili yapıldı. 2 bin 500 metrekare etrafına taş kaplama yapıldı. Caminin kapıları çok güzel bir ahşaba yenilendi. Isıtma ve soğutma tertibatı yapıldı. Camide yerden ısıtma vardı. Bir de ilave 15 dereceyle sıcak su tesisatının içerisinden dönüşümlü dolaşım yaparak yazın serinlik sağlanması hedeflendi. Camlardan hava ve içerisindeki işlemelerin bir kısmı dökülüyordu onları yaptırdık. Biz bu işi organizenin menfaatine en iyi yapan kimse teklif almak şartıyla yaptık. Caminin hoparlör sistemi Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan hoparlör sisteminden yaptırdı. Kubbelere iyi bir izolasyon yaptırdık. İnşaat 4 ayı buldu. Bu Cuma inşallah tamamen bitecek. Bir hayırseverimiz caminin içerisine led dediğimiz ışıklardan yaptırdı. İnşallah bir hayırseverimiz de camimizin dış aydınlatmasını yapacak. Camide bir akustik bozukluğu vardı. Şimdi camide inşallah sıfır akustik olacaktır. Orada imamın verdiği vaazın anlaşılması gerekir. Abdest alma ve tuvalet bölümünü de inşallah en güzel şekilde yapacağız. Dışarıya da 2 bin 500 metrekarelik bazalt taşlar konuldu. Su borularının içerisine ısıtma koyduk. Boruların donmasını engellemek için yaptık. Bazalt taşları da kaymayı engellemek için yaptık" dedi.
"YENİ HİZMET BİNASI EN AZ 50 YILLIK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK"
"Yaklaşık 30 yılı aşkın süredir hizmet eden idare binamızın yönetim binasının yapıldığı tarihte normal beton kumu kullanılmış hala da önceki yönetim de bu konuya ilgili bir çalışma yaptırmışlar. Erciyes üniversitesinden bir hocamızın yaptığı çalışmalar sonucunda binanın güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıkmış" diyen Nursaçan, "Çevre Bakanlığımız bu binanın güçlendirmesine gerek olmadığını söyledi. Bunu deyince biz de yeni bir bina yapmak durumunda kaldık. Biz de eski binayı yıkıp yapmayı beklemektense caminin ön tarafında bulunan bize ait arsaya yönetim olarak kararını vererek o arsayı yeni bina için düşündük. Projesi en az 50 yıllık bir ihtiyacı görecek bir projeydi. Kayseri organize sanayi bölgesine bir bakan gelse sanayilere gidiyordu ben bunu doğru bulmuyorum. Binanın da tekliflerini aldık ve projesi bitmek üzeredir. Bununla ilgili konusunda uzman kuruluşlardan en az 3 teklif alıyoruz" diye konuştu.