Konya´da Mantar Zehirlenmesi: 2 Ölü

Konya´da yedikleri mantardan zehirlenen 2 kişi hayatını kaybederken, 5´i yoğun bakımda olmak üzere 26 kişi tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, 28 yaşındaki Uğur Coşkun kız kardeşi Şerife Sa

Konya´da yedikleri mantardan zehirlenen 2 kişi hayatını kaybederken, 5´i yoğun bakımda olmak üzere 26 kişi tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 28 yaşındaki Uğur Coşkun kız kardeşi Şerife Sarıcan ve yeğeni Süleyman Sarıcan´la birlikte, Konya´nın Beyşehir ilçesi Yenidoğan Mahallesi´nde yaşayan ailesinin doğadan toplayarak gönderdiği mantarları yedi. Bir süre sonra fenalaşan 3 kişi Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, Uğur Coşkun yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, diğer 2 kişinin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.
Diğer yandan, Beyşehir ilçesi Yenidoğan Mahallesi´nde mantar yedikten sonra aynı hastaneye kaldırılan İbrahim Başpınar´ın da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı, yoğun bakımda tedavisi süren Emine Kargılı´nın ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Aynı mahallede yaşayan ve yedikleri mantardan zehirlenme şüphesiyle Şerife ve Mehmet Göksu´nun da yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Beyşehir Devlet Hastanesi´ne de 21 kişi mantar zehirlenmesi şüphesiyle başvurdu. Durumu ağır olan polis memuru Dursun Erkovan, Konya Numune Hastanesi´ne sevk edildi.
(ARÖ-İP-YHY-Y)

23.10.2014 12:58:07 TSI

Google+ WhatsApp