KOCASİNAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ VEFAT EDEN İMAMIN AİLESİNE DAİRE ALINDI

KOCASİNAN İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN AHDE VEFA ÖRNEĞİ VEFAT EDEN İMAMIN AİLESİNE DAİRE ALINDI

Kayseri Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası, ahde vefanın en güzel örneklerinden biri oldu. Henüz 44 yaşında kansere yenik düşen İmam, Emir Demir’in ailesi için, Kocasinan İlçe Müftülüsü Halil Uzun tarafından yardım kampanyası başlatılmıştı. Ev hanımı olan eşi Hatice Demir ve 2 çocuğu ile ekonomik anlamda zor durumda kalan ve kiracı oldukları öğrenilen Demir ailesi, ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kayseri Kocasinan Müftülüğü ‘ne bağlı Akşemsettin Camii’nde imam-hatipken kansere yakalanan ve vefat eden Emir Demir’in geride bıraktığı 10 ve 13 yaşında iki oğlu ile eşi için Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun tarafından ev alma kampanyası başlatılmıştı. Kampanya hayırseverler sayesinde çok kısa sürede mutlu son ile bitti. Birlik ve beraberlik duygusunun yanı sıra en güzel ahde vefa örneklerinden birini de ortaya koyan İlçe Müftüsü Halil Uzun,  ‘Allah’a binlerce şükürler olsun ki başta Kocasinan Müftülüğüne bağlı din görevlilerimiz olmak üzere diğer müftülükler, hayır sahipleri ile bu davaya inanan ve hizmet eden kardeşlerimiz çağrımıza yürekten cevap verdiler. Bizde varız diyerek yardımlarını esirgemediler. Sıfır bir daire aldık ve tapusunu merhum hocamızın eşi Hatice Demir hanımefendiye vermenin mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.

Merhum Emir Demir’in eşi Hatice Demir’de yaşadığı mutluluğu ifade ederek ‘’Allah devletimize milletimize zeval vermesin. İlçe Müftümüz Halil Uzun hocamdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Müftülüğün lojmanında kalıyorduk. Eşim vefat ettikten sonra kiracı olduğumuz için zor durumda kalmıştık. Şimdi başımızı sokacak bir evimiz oldu. Vesile olan herkesten bir kez daha Allah razı olsun’’ dedi.

Merhum Emir Demir’in evlatlarından 11 yaşındaki Muhammed Sami yaşadığı mutluluğu ifade ederken göz yaşlarına da hakim olamadı. Büyüyünce hacker olmak isteyen Muhammed ‘İlerde iyilik yapan bir hacker olmak istiyorum. Bizim için bu kadar emek harcandığı için herkese çok teşekkür ediyorum. Çok duygulanıyorum.

Kötü uygulamalar yapanlara karşı ülkemizi korumak için iyi bir bilgisayar hackeri olacağım inşallah’’ dedi.

         13 yaşındaki Ebubekir de’’ Müftü Bey ve ekibi bizlere bu evi aldılar, evimizi görmeye geldik. Çok mutluyuz. Halil Uzun hocamız her zaman bizlerin yanında oldu. Duygularım anlatılacak gibi değil. Evimizi gezdik, çok güzel bir daire. Her şey düşünülmüş emeği geçen herkesten Allah razı olsun’’ dedi.

Kocasinan İlçe Müftülüğü Daire Şefi Mustafa Koç ise yaptığı açıklamada ‘Kocasinan İlçe Müftümüz Halil Uzun hocamızın önderliğinde bir ev kampanyası başlatmıştık. Allah’a şükürler olsun çok kısa sürede kampanyamızı sonlandırdık. Her kademede çalışan kardeşlerimiz bu kampanyaya iştirak etti. Hayır sahiplerimizin hepsine teşekkür ediyoruz. Çok sevinçliyiz, çünkü geride kalan yetimlere ve rahmetli Emir Demir hocamızın eşine yeni yuvalarının anahtarını teslim ettik. Çok mutlu ve gururluyuz’’ dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Şubesi Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Tulgar’da böylesine güzel bir hayra vesile oldukları için duyduğu mutluluğu ifade ederek ‘’Kocasinan İlçe Müftümüz Halil Uzun hocamızın çağrısına kulak verdik. Bugün kampanya sonrası aldığımız ev aslında 4.almış olduğumuz ev oldu. Çok kısa sürede kampanya sona erdi ve ailemize evi teslim etmiş olmanın gurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.

Google+ WhatsApp