Kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon lira destek verilecek

Kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon lira destek verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Dönüşümü İstanbul’ programında İstanbul’un kentsel dönüşümünde yol haritasını açıkladı. kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon lira destek verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Dönüşümü İstanbul’ programında İstanbul’un kentsel dönüşümünde yol haritasını açıkladı. İstanbul’un dönüşümünde, "Yarısı Bizden" kampanyası ile kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon lira destek verilecek. Açıklanan ücretin 700 bin lirası hibe, 100 bin lirası tahliye desteği, 700 bin lirası de kredi desteği olarak verilecek. Verilen kredi ilk yıl faizsiz, 10 yıl vadeli olacak.
 
Vatandaş refahının artacağı yapılar inşa edeceklerini belirten, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Şimdi ‘Yeniden İstanbul Zamanı’ diyoruz. 1 milyona yakın yepyeni, sağlam, depreme dayanıklı, vatandaşlarımızın refahının arttığı, içinde yaşamaktan mutlu oldukları konutları ve iş yerlerini inşa edeceğiz. Bugün, ‘Yarısı Bizden’ kampanyamızda yüzde 100 anlaşma sağlayan 100 binadaki 500’den fazla vatandaşımızla ilk sözleşmelerimizi imzaladık” dedi.

Google+ WhatsApp