Kayseri’de sağlık çalışanlarından Filistin için sessiz yürüyüş

Kayseri’de sağlık çalışanlarından Filistin için sessiz yürüyüş

Kayseri’de sağlık çalışanları tarafından Filistin’de yaşanan soykırıma karşı sessiz yürüyüş düzenlendi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan sessiz yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Filistin Çadırının önünde yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.

Kayseri’de İsrail’in Filistin’e uyguladığı soykırıma karşı sağlık çalışanları tarafından sessiz yürüyüş gerçekleştirildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan sağlık çalışanlarının sessiz yürüyüşleri Cumhuriyet Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla son buldu. 
 
Basın açıklamasında konuşan Tıp Fakültesi öğrencisi Büşra Korkmaz, İsrail güçlerinin Refah’ı hedef seçtiğini belirterek; “Yaklaşık bir asırdır Filistin'i işgal eden Siyonist rejim, o topraklarda sistematik bir şekilde katliamlar yapmakta, insanları yurtlarından sürgün ederek mal varlıklarına el koymaktadır. İşgalci İsrail’in 7 Ekim’den itibaren 7 aydır devam ettirdiği saldırıları neticesinde şehit sayısı 35 bine, kayıp sayısı 10 bine yükseldi. 19 binden fazla çocuk yetim kaldı. 15 bin çocuk ve 10 bin kadın şehit edildi. 78 bin kişi yaralandı, 2 milyonun üzerinde Filistinli zorunlu göçle karşı karşıya bırakıldı.  İsrail’in Gazze’de bulunan hastanelere yönelik saldırıları sonucunda 32’si hastane olmak üzere 160 sağlık kuruluşu ve 126 ambulans hizmet dışı kaldı. Bulaşıcı hastalıklarla enfekte hasta sayısı 1 milyonu aştı.  60 bin gebe risk altında yaşamaya çalışıyor. İsrail terör devleti 310 sağlık personelini tutuklu tutuyor. 492 sağlık personeli ve 141 gazeteci ise şehit edildi.  Ne yazık ki söz konusu saldırılar ve hukuksuz müdahaleler uluslararası alanda henüz hiçbir yaptırıma maruz kalmadı.” İfadelerini kullandı.
 
Korkmaz, Refah kentinin 1,3 milyon Filistinlinin sığındığı 55 kilometrekarelik son toprak parçası olduğunu aktararak, “Gazze’de taş üzerinde taş koymayan İşgalci İsrail’in son günlerdeki hedefi ise, Refah kenti. Haktan, hukuktan, vicdandan, insanlıktan nasibini almamış İsrail; 7 aydır güvenli olduğu iddiası ile insanları göçe zorladığı Refah’a şimdi karadan ve havadan saldırmaya başladı. Adeta bir açık hava hapishanesi olan Filistin’in, dünya ile tek bağı olan Refah’ta da soykırımdan başka kelimeyle anlatılamayacak bir zulüm yaşanıyor. Çaresiz halk, Gazze’nin yerle bir edilmiş kuzey kesimlerine doğru ilerlemek zorunda kalıyor. Biz Gazze’yi unutmadığımız, unutturmadığımızda, imkân olursa gemilerle kardeşlerimizin yardımına koşup, elimizden geleni yaptığımızda, İmkân ve şartlar müsait olmadığında; boykot ‘u gevşetmediğimizde, alışkanlık haline getirdiğimizde sevinen mazlumlar ve Gazze olacak. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız" şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp