ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ MUTFAK EĞİTİMİ İLGİYLE DEVAM EDİYOR
Melikgazi Belediyesi tarafından çölyak alerjisi bulunan hastalara ve yakınlarına özel düzenlenen glütensiz mutfak kursu büyük ilgi görüyor.
Melikgazi Belediyesi tarafından çölyak alerjisi bulunan hastalara ve yakınlarına özel düzenlenen glütensiz mutfak kursu büyük ilgi görüyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 5.5 milyon metrekarelik bir alanda hayvancılığa nefes aldıracak, üretimin üssü olacak Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde 4’üncü etapta 77 farklı büyüklükteki parselin kura çekimini yaptı.
Şubat ayı dış ticaret verilerini değerlendiren KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, şubat ayında ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,43 artışla 311 milyon 163 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.
Ortaya koyduğu farklı ve başarılı çalışmalarla dikkat çeken Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 3 yıl gibi kısa bir sürede yurt çapında çok sayıda ödüle layık görüldü.Başkan Yalçın’ın göreve başladığı 2019 yılı Nisan ayından bu yana şehircilikten tarihi dokuya, gençlikten geri dönüşüme kadar birçok alanda gerçekleştirdiği önemli çalışmalar çeşitli ödüllerle takdir edildi.
31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sonrası Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Dr. Memduh Büyükkılıç, geçen 3 yıllık süre içerisinde 16 ilçeye 200 kez dolu dolu ziyaret gerçekleştirdi, ilçelerde dokunmadık alan bırakmayıp, birbirinden önemli projelere imza attı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerel seçimlerle göreve geldiği 31 Mart 2019'dan 31 Mart 2022'ye kadar koltuğunda adeta hiç oturmayarak halk ile iç içe oldu. Tam 3 yılda 16 ilçeyi 200 kez ziyaret eden Başkan Dr. Büyükkılıç, tüm ilçe belediye başkanları ile el ele, gönül gönüle ilçelerin talepleri için gayret gösterdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’ye kazandırdığı ve kazandıracağı proje, yatırım ve hizmetler için Ankara’da da temaslarını aralıksız sürdürüyor. Büyükkılıç, başkentte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile görüşerek, istişarelerde bulundu.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti Kadın Kolları üyeleriyle bir araya gelerek, Kocasinan’a yaptığı hizmetleri ve yapacağı projeleri sunum eşliğinde anlattı. Kayserililere çok daha güzel bir Kocasinan sunmak için çalıştıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, sosyal belediyecilik alanında da en iyi uygulamaları hayata geçirdiklerini, vatandaşın ihtiyacına yönelik çalışmalar yaptıklarını ve gönüllere dokunan projelere imza attıklarını söyledi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ramazan ayı öncesi belediye çalışanlarıyla bir araya geldi. İşçi dostu belediye olarak hizmetlerle vatandaşların her anında yanlarında olduklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunu belirterek, bin 500 çalışanı ile Kocasinan’a, Kayseri’ye ve Türkiye’ye hizmet ettikleri söyledi.
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat Ayı İhracat rakamlarını değerlendirdi. Kayseri’de Şubat ayında gerçekleştirilen 311 milyon 163 bin dolarlık ihracatın, geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 19,42 arttığını belirten Başkan Gülsoy, “Tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde özveriyle çalışan tüm ihracatçı üyelerimizi elde ettikleri bu başarıdan dolayı yürekten kutluyorum.“ dedi.
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, vatandaşın alım gücünün çok düştüğünü söyleyerek ramazan ayında zorlanacaklarını söyledi. AK Parti’nin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisine uygun yaşamadığını öne sürdü.
Melikgazi Belediyesi daha temiz bir çevre için ilçe genelinde her hafta rutin olarak yaptığı genel mahalle temizlik çalışmasına Osman Kavuncu ve Esentepe Mahallesi’nden başladı. Mahalleri köşe bucak temizleyip yollarda bakım ve onarım çalışması yapılacağını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’da Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde iklim değişikliği ile mücadele kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları anlattı. Başkan Büyükkılıç, yerli ve milli üretim olan Türkiye’nin otomobili TOGG’u inceledi.
Kayseri'de polis ekipleri tarafından aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 7 kişi yakalandı.
AKP’ye yıllardır en fazla desteği veren iller arasında yer alan Kayseri, ne yazık ki her geçen gün kaybediyor. Vatandaşın yıllardır seçtiği, icraat için Meclis’e gönderdiği aynı yüzler, aynı isimler, bu kaybedişi, bu gerileyişi, önlem almak, çare aramak, çare bulmak yerine sadece seyrediyor.AKP’ye yıllardır en fazla desteği veren iller arasında yer alan Kayseri, ne yazık ki her geçen gün kaybediyor. Vatandaşın yıllardır seçtiği, icraat için Meclis’e gönderdiği aynı yüzler, aynı isimler, bu kaybedişi, bu gerileyişi, önlem almak, çare aramak, çare bulmak yerine sadece seyrediyor.
Kayseri'de yasa dışı kripto para madenciliği yapıldığı ihbarı alınan farklı adreslere operasyon yapıldı. Jandarma ekipleri 2 şüpheliyi gözaltına aldı.