Kategori : Kayseri

BÜYÜKŞEHİR İLE YOLLAR AÇIK

BÜYÜKŞEHİR İLE YOLLAR AÇIK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı karla mücadele ekipleri gece etkili olan kar yağışı sonrası 16 ilçede hiçbir kırsal mahalle yolunun kapanmasına izin vermedi. Merkezde de etkili olan kar nedeniyle ekipler, ana arterler, cadde ve sokaklarda yol temizleme, tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaptı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında da en büyük fedakarlık örneği gösteren tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Başkan Çolakbayrakdar, hastaların sağlığına kavuşması için gecesini gündüzüne katarak şifaya vesile olan doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının karşılık beklemeden büyük bir fedakarlık örneği sergilediklerini söyledi.

KOCASİNAN’DA KAR, KEYFE DÖNÜŞÜYOR

KOCASİNAN’DA KAR, KEYFE DÖNÜŞÜYOR

Kocasinan Belediyesi ekipleri, araç sahiplerinin ve vatandaşların güvenli ulaşımlarını sağlamak için yaya yolları, ana arterler, cadde, sokak ve meydanlarda kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mart ayında yağan karın şehre ayrı bir güzellik kattığını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu doğal güzelliğin sadece anılarda iz bırakacak güzellikler olması adına çalışmaların kesintisiz devam ettiğini söyledi.

BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘CAMİ KEBİR’ HAMLESİ

BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘CAMİ KEBİR’ HAMLESİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mimari, sosyal ve turizm anlamında şehre değer katarak tarihi ve kültürel varlıkların yenilenmesi ve yaşatılmasına özel önem verdiklerini belirterek, “Sur İçi- Cami Kebir Yenileme Projesi ile başta Camikebir, Tarihi Kent Surları, Pamukhan, Bedesten, Raşit Efendi Kütüphanesi, Vezirhan, hamam ve külliye gibi tarihi yapıların yaşatılmasını hedefliyoruz” dedi.

YILDIRIM BEYAZIT NEFES ALACAK!

YILDIRIM BEYAZIT NEFES ALACAK!

Yıldırım Beyazıt ve Germir Mahallelerine yeni bir çehre katacak çalışmalara devam eden Melikgazi Belediyesi, Dr. Sami İpek Caddesi'nde bulunan enkazcı esnafını Yeşilyurt Mahallesindeki yeni esnaf sitesine taşımaya başladı.Melikgazi’yi her gün güzelleştirecek çalışmalara imza attıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yıldırım Beyazıt Bölgesi'nde Sivas Caddesi sağ tarafında sol tarafında yer alan enkazcılar diye bilinen esnaf arkadaşlarımızın bulunduğu alanı komple kaldırıyoruz dedi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELE MESAİSİ

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN KARLA MÜCADELE MESAİSİ

İlçede herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması adına karla mücadele ekiplerinin gerekli tüm önlemleri aldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Vatandaşlarımızın konforu ve rahat ulaşımı için ekiplerimiz sabaha kadar karla mücadele çalışması yaptılar.” Melikgazi ilçesinde kapalı yol olmadığını kaydeden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Son günlerde bahar havasının yaşandığı Kayseri'de gece etkili olan kar yağışı sonrası tekrar cadde ve kaldırımlarda kar temizleme mesaisi başladı dedi.

Özhaseki, AK Partili Belediyelerin 1 Yıllık Covid-19 ile Mücadele Karnesini Açıkladı

Özhaseki, AK Partili Belediyelerin 1 Yıllık Covid-19 ile Mücadele Karnesini Açıkladı

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 11 Mart’ta karşılaşılan ilk koronavirüs vakasının ardından Covid-19 ile mücadele için birçok tedbir alındı. Diğer dünya ülkelerine nazaran Türkiye daha sıkı ve başarılı tedbirler ile bir yılı geride bıraktı. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Partili belediyelerin Covid-19 ile mücadelede 1 yıllık karnesini açıkladı.

KAYSERİ’NİN FOSİLLERİ DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

KAYSERİ’NİN FOSİLLERİ DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yürütülen kazı çalışmalarında Yamula Barajı kıyısında bulunan ve fillerin atası olarak bilinen Choerolophodon Pentelici'ye ait tam kafatası fosili, dünyada tek örnek olarak literatüre geçiyor. Dünya paleontoloji camiasının önde gelen isimlerinden Helsinki Üniversitesi Yerbilimleri ve Jeoloji Bölümü'nde görev yapan ve Proboscidea'lar (Hortumlular) konusunda uzman olan Doç. Dr. Juha Saarinen fosil üzerinde son incelemesini tamamlarken, Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, Büşükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a 7.5 milyon yıllık fosillerin kazı ve laboratuvar çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, AFGAN BAKAN VE HEYETİNİ AĞIRLADI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, AFGAN BAKAN VE HEYETİNİ AĞIRLADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Afganistan Tarım, Hayvancılık ve Sulama Bakanı Dr. Anwarul Hqahadi ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Büyükkılıç, Kayseri’nin ticaret, sanayi, turizm, kültür, sanat ve eğitimin yanı sıra tarım ve hayvancılık konusunda da merkez olduğunu belirtirken, Afgan Bakan Hqahadi ise dostluk ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Valimiz Şehmus Günaydın’dan “12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü” Mesajı

Valimiz Şehmus Günaydın’dan “12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü” Mesajı

Kahraman Milletimiz tarih boyunca kendisine yönelik bütün tehditlere karşı asla boyun eğmemiş ve her defasında gerekli cevabı vermiştir. İstiklal Savaşı’mızdaki emsalsiz mücadelemizin, yeniden dirilişimizin, şanlı destanı Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstikal Marşı’mızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.