Nevşehirli rehberler, Kayseri’yi gezdi

Nevşehirli rehberler, Kayseri’yi gezdi

Nevşehir Rehberler Odası üyeleri, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği’nin gezi programı kapsamında Kayseri’nin tarihi ve kültürel bölgelerini ziyaret etti. Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve Müzeler ve Tarihi Yapılar Yönetim Müdürü Fehmi Gündüz de geziye eşlik ederek kent tarihi hakkında önemli bilgiler verdiler.

Kayseri’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması, kente daha fazla turist getirilmesi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği, Nevşehir’de görevli turist rehberlerine yönelik Kayseri gezisi düzenledi. Gezi programına Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Müzeler ve Tarihi Yapılar Yönetim Müdürü Fehmi Gündüz ile Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Serdar Sarıçam da eşlik etti.  
 
Gezi programı, Tarihi Kayseri Mahallesinde butik otelin restoranında kahvaltı ile başladı. Daha sonra heyet, Millî Mücadele Müzesinden başlayarak Yoğunburç, Hunat Medresesi, Kayseri Kalesi ve Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Öğle yemeğinden sonra Talas İlçesinde bulunan Osmanlı Sokağı, Yaman Dede Konağı ziyaret edildi. Son olarak Ağrınas Kasabası ve Kaniş Karum/Kültepe’yi ziyareti sonrası gezi sona erdi.

Google+ WhatsApp