Kategori : Kayseri

“YUNUS DİYE” ÇOCUK OYUNU YAHYALI'DA SAHNELENDİ

“YUNUS DİYE” ÇOCUK OYUNU YAHYALI'DA SAHNELENDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları ile Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organize ettiği, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yapımını üstlendiği “Yunus Diye” adlı yürüyen sahne çocuk oyunu Yahyalı 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanında izleyici ile buluştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AFET EKİPLERİNE “MOBİL KONAKLAMA”

BÜYÜKŞEHİR’DEN AFET EKİPLERİNE “MOBİL KONAKLAMA”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından deprem, sel gibi afet durumlarında görevli personelin olay yerinde geçirdiği gün süresince konaklamasını daha sağlıklı bir biçimde yapabilmeleri için tasarlanan afet aracını gezdi. Başkan Büyükkılıç, aynı zamanda kriz yönetimini de kolaylaştıracak afet aracının tasarlanmasının piyasa koşullarında 500 bin TL harcamayı gerektirdiğini ancak, belediye bünyesinde 150 bin TL’ye mal edildiğini belirtti.

TALAS MECLİSİ TEMMUZ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

TALAS MECLİSİ TEMMUZ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Talas Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündemde bulunan 12 madde görüşülerek karara bağlandı.

BAŞKAN ESAT ÖZTÜRK LGS BİRİNCİSİNİ TEBRİK ETTİ

BAŞKAN ESAT ÖZTÜRK LGS BİRİNCİSİNİ TEBRİK ETTİ

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 2021 LGS’ de 492,998 puan alarak %0,03’ lük yüzdelik dilime giren Yahyalı Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İbrahim Kürtüncüoğlu’nu makamında kabul etti.

BÜYÜKKILIÇ, ANKARA’DA 288 MİLYON TL’LİK İMZAYI ATTI

BÜYÜKKILIÇ, ANKARA’DA 288 MİLYON TL’LİK İMZAYI ATTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı İller Bankası ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması İmza Töreni'nde Kayseri’yi ilgilendiren 288 milyon TL’lik destek anlaşmasına imza koydu.

Evinin bahçesine yaptığı kulübelerde 70 köpeğe bakıyor

Evinin bahçesine yaptığı kulübelerde 70 köpeğe bakıyor

KAYSERİ’de hayvansever Mehmet Fatih Dursun (56), evinin bahçesine yaptığı 70 kulübede, 70 sokak köpeğinin bakımını gönüllü olarak yapıyor. Sokak köpeklerine sahip çıktığını belirten Dursun, "Allah ömür verdiği sürece bu köpeklere bakacağım" dedi.

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ HUMMALI ÇALIŞMA

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ HUMMALI ÇALIŞMA

Kocasinan Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kayserililerin Kurban Bayramını daha sağlıklı, daha temiz ve daha huzurlu bir ortamda geçirmelerini sağlamak adına modern mobil kesimhaneleri ve modern kurban satış alanlarında hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Oymaağaç Mahallesi’nden Erkilet Bülbül Pınarı mevkiine taşınan ve 110 bin metrekare alana kurulan kurban kesim ile kurban satış alanında çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Yaptığımız hizmetlerle vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

İSO İkinci 500 Listesinde 12 Kayseri Firması Yer Aldı

İSO İkinci 500 Listesinde 12 Kayseri Firması Yer Aldı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl gerçekleştirilen "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020" araştırma sonuçları açıklandı.Bu sonuçlara göre 2020 yılı İSO ikinci 500 listesinde 12 KAYSO üyesi firma yer aldı. Metal Metris ve Coreal Alüminyum ilk iki sırada yer alırken, Hasçelik ve Halat San. ve Tic. A.Ş. üçüncü sırada yer aldı.

BAŞKAN ÖZTÜRK SANAYİ ESNAFIYLA BULUŞTU

BAŞKAN ÖZTÜRK SANAYİ ESNAFIYLA BULUŞTU

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçedeki sanayi esnafıyla sabah kahvaltı da buluştu.Başkan Esat Öztürk’e AK Parti İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu, MHP Yahyalı İlçe Başkanı Nebi Akkuş, Yahyalı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Orhan Kalem ve belediye meclisi üyeleri eşlik etti.Samimi bir ortamda geçen kahvaltıda Başkan Esat Öztürk, esnaflarla bol bol sohbet ederek onların istek ve sıkıntılarını dinledi.

BÜYÜKKILIÇ: “BİYOGAZ TESİSİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

BÜYÜKKILIÇ: “BİYOGAZ TESİSİ BİR DÖNÜM NOKTASI”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin en büyük dönüştürülebilir enerji ve tarım projesi bünyesinde çevre dostu bir anlayışla projelendirdikleri biyogaz tesislerinde elektrik üretimine başlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Biyogaz tesisi bir dönüm noktasıdır” dedi.

HACILAR BELEDİYESİ TEMMUZ  AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

HACILAR BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesine istinaden Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Özdoğan, 10-11 Temmuzda HADAK kulübünün Erciyes Sütdonduran zirve kampını 15 Temmuz şehitlerine atfedileceğini duyurdu. Hacılar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen, 4 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya başkanlık eden Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, alınan kararların Hacılar ilçesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

TALAS’TA MECLİS ÜYELERİNE GÖRSEL BRİFİNG

TALAS’TA MECLİS ÜYELERİNE GÖRSEL BRİFİNG

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın düzenlediği görsel brifingle devam eden hizmet ve yatırımlarla ilçeye kazandırılacak projeleri belediye meclis üyelerine tanıttı. Muhtarların ardından bu kez de belediye meclis üyelerine yönelik bir tanıtım gezisi düzenleyen Başkan Yalçın, yatırım ve projeler hakkında yerinde bilgiler verdi.