Kategori : Kayseri

Kayseri'de 3 yılda bine yakın fosil bulundu

Kayseri'de 3 yılda bine yakın fosil bulundu

KAYSERİ'de belediyenin desteğiyle 3 yıldır yapılan çalışmalarla gün yüzünü çıkarılan 7,5-8 milyon yıllık fil, üç toynaklı at, gergedan, bovidae, kaplumbağa, zürafa ve boş boynuzlu canlılara ait fosiller, Bilim Merkezi'nde temizlenip sergilenmeye hazırlanıyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu, 3 yılda bine yakın fosil bulduklarını söyleyerek, "Kayseri'de 8 milyon yıl öncesi ortamını günümüz Afrika'sına benzer tropikal ve yarı tropikal olarak söylemek mümkün" dedi.

ÇİFTÇİ MAĞDUR!!

ÇİFTÇİ MAĞDUR!!

Her yıl Şubat ayında ödenmesi gereken, gübre ve mazot desteklenmesi Mart ayının sonuna gelmiş olmasına rağmen ödenmedi !!

“HAMZA HOCAMIZ BAŞARIYA ENDEKSLİDİR”

“HAMZA HOCAMIZ BAŞARIYA ENDEKSLİDİR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hes Kablo Kayserispor’un yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile teknik ekibini makamında kabul etti. Bazı yöneticilerin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Büyükkılıç, “Hocamızın Allah’ın izniyle başarıya endeksli bir çalışma yapan kişiliği var” dedi.

BÜYÜKKILIÇ’TAN “ERCİYES KAYAK OKULU” MÜJDESİ

BÜYÜKKILIÇ’TAN “ERCİYES KAYAK OKULU” MÜJDESİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘150. Yılda 150 Proje’ kapsamında Türkiye’nin parlayan yıldızı Erciyes Dağı’na yapılacak olan Erciyes Kayak Okulu Projesi'nin ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi.

KOCASİNAN’DAN KÜÇÜK DOSTLARA SICAK BİR YUVA; ‘KEDİ KASABASI’

KOCASİNAN’DAN KÜÇÜK DOSTLARA SICAK BİR YUVA; ‘KEDİ KASABASI’

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın ‘Çevreye Saygılı Şehirler’ konu başlığıyla açıkladığı ve Kayseri’de yine bir ilk olan ‘Kedi Kasabası’ projesi hayata geçiyor. Projelere hız kesmeden farklı çalışmaları hayata geçirmeye başladıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ‘İnsan odaklı’ projelerin yanı sıra bütün canlılara yönelik sorumlulukların olduğuna dikkat çekerek, “Allah’ın yaratmış olduğu canlıları unutmuyoruz. Hoşgörü diyarı Kayseri’mizde yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların Kocasinan’da değerli olduğunu gösteriyoruz.” dedi.

MELİKGAZİ’NİN MODERN LÜKS DAİRELERİ SATIŞTA

MELİKGAZİ’NİN MODERN LÜKS DAİRELERİ SATIŞTA

Melikgazi Belediyesi açık artırma ihale usulü ile mülkiyeti belediyeye ait Küçükali, Kazım Karabekir ve Anbar Mahallelerinde bulunan 50 adet kentsel dönüşüm dairesinin satışını yapacak.

TALAS ÇİFTÇİSİNE TOHUM DESTEĞİ  ARTARAK SÜRÜYOR

TALAS ÇİFTÇİSİNE TOHUM DESTEĞİ ARTARAK SÜRÜYOR

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın geçen yıl başlattığı çiftçiye tohum desteği artarak sürüyor. Geçen sene yaklaşık 15 ton baklagiller tohumu dağıtılan çiftçilere bu yıl için 18 ton destekte bulunuldu.

KAYSO Akademi Platformu Kuruldu

KAYSO Akademi Platformu Kuruldu

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) bünyesinde, eğitim, seminer ve proje faaliyetlerini daha sağlıklı yürütmek ve üyelerine daha kaliteli hizmet verebilmek adına KAYSO Akademi Platformu kuruldu. Konu hakkında açıklama yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Oda olarak bu güne kadar üyelerinin menfaatleri doğrultusunda birçok projeye imza attıklarını belirterek, KAYSO Akademi Platformunun da bu bağlamda oluşturulmuş bir proje olduğunu söyledi.

HACILAR’DA PARKE VE BORDÜR İHALESİ

HACILAR’DA PARKE VE BORDÜR İHALESİ

Hacılar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından parke ve bordür ihalesi meclis salonunda gerçekleştirildi. İhaleye 5 firma katılım sağladı. Fen İşleri Müdürlüğü’nce ilçe genelinde kullanılmak üzere 75 bin metrekare kilitli parke, 30 bin metrekare bordür ve 5 bin metrekare beton yağmur oluğu alımı ve yapılması işi ihalesine Yazı İşleri Müdürü Ahmet Hökelek başkanlık etti.

TALAS’TAN BİR İLK DAHA:  KAYSERİ’NİN İLK LİSANSLI E-SPOR KULÜBÜ

TALAS’TAN BİR İLK DAHA: KAYSERİ’NİN İLK LİSANSLI E-SPOR KULÜBÜ

Talas Belediyesi bir ilke daha imza atarak Kayseri’nin ilk lisanslı e-spor kulübünü kurdu. Talasgücü Belediyespor bünyesinde kurulan kulüp tesislerini ziyaret ederek sporcularla görüşen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, önemli bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti.