BÜYÜKŞEHİR, SONBAHARDA 1 MİLYON ÇİÇEK DİKTİ
Çevre dostu Kayseri Büyükşehir Belediyesi sonbaharda rengârenk çiçekler dikerek, kenti çiçek bahçesine dönüştürdü.
Çevre dostu Kayseri Büyükşehir Belediyesi sonbaharda rengârenk çiçekler dikerek, kenti çiçek bahçesine dönüştürdü.
Türkiye’nin 2053 vizyonundaki sürdürülebilir yeşil kalkınmaya ulaşmasında stratejik önemi olan Türkiye’de Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi (TÜRKTAY’ın) 12’nci paneline katılan Melikgazi Belediyesi katılımcılara sıfır atık konusunda çalışma ve tecrübelerini aktardı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Kayserililere sporu sevdiren kuruluşu Spor A.Ş. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çocuklara yönelik AVM Çocuk Şenliği düzenliyor. Büyükşehir Spor A.Ş. 28, 29 ve 30 Ekim tarihlerinde spor ve eğlence dolu aktivitelerle Cumhuriyet Bayramı coşkusunu çocuklara doyasıya yaşatacak.
Kayseri’de Jandarma ekipleri Kapuzsekisi Mustafa Tatar ilköğretim Okulu’nda ‘internetin güvenli kullanımı ve siber zorbalık’ konusunda bilgilendirme yaptı.
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yalçın mesajında; “Sanayiciler olarak üzerimize düşen görev, Cumhuriyetimizin değerlerinden ayrılmadan, ürettiklerimizle dünyanın dört bir yanına ulaşmak, üretilemeyeni üretmek ve insanlık için yenilikler ortaya koymaktır.” dedi.
Oğuz Boyları Derneği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu, Kayseri Üniversitesi’nin (KAYÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.Mesajında Cumhuriyetin yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir yönetim şekli olduğunu ifade eden Rektör Karamustafa, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet mesut, muvaffak ve muzaffer olacağını kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yaşını gururla ve onurla kutlayan Başkan Büyükkılıç, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, kahraman ecdadı ve şehitleri rahmetle andı.
Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “29 Ekim’de tüm dünyaya egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu ilan ettik bundan 99 yıl önce. Bugün de aynı kararlılıktayız. Cumhuriyet’in 100. yılına doğru giderken bu mutluluğu ve sevinci paylaşıyoruz” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İncesu ilçe merkezinde yapımı devam eden cephe kaplama çalışmalarını gerçekleştirerek ilçeyi turizme uygun hale getiriyor.
Kayseri’de sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç bariyerlere çarptı. Sürücü ağır şekilde yaralanırken, araçtan ve bariyerden kopan parçalar yakınlarda bulunan apartmanın duvarına ve pencerelerine isabet etti.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Makina İkmal Bakım ve Onarım Merkezi'nin büyük bir sanayi sitesi gibi çalıştığını belirterek; “Atölyelerimizde belediyenin ihtiyaçlarını karşılayarak, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz” dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; “Tüm hemşerilerimin Cumhuriyet Bayram'ını en içten duygularla kutluyorum. Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye Yüzyılı'nı inşasına büyük katkı sağlayacağız ” dedi.
Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99‘uncu yılını kutladı. Özdoğan, "Cumhuriyet, Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur” dedi
Kayseri Ticaret Odası (KTO), Avrupa Birliği (AB) desteği ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen ENHANCER programı kapsamında, “Kayseri Girişimcilik ve Uluslararası Ticaret Merkezi Projesi” ile ödüle layık görüldü. KTO’nun proje ödülünü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emre Sönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.