Kategori : Kayseri

“AHİ BABASI” BAŞKANA TEŞEKKÜR PLAKETİ

“AHİ BABASI” BAŞKANA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç ve yönetimini makamında kabul etti. Övüç, “Sizler de ahi babalarımızdansınız” diyerek, esnaf ve sanatkârlara verdiği desteklerden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür plaketi verdi.

KARADUT BESTE YARIŞMASI’NDA  BÜYÜK GÜN YAKLAŞIYOR

KARADUT BESTE YARIŞMASI’NDA BÜYÜK GÜN YAKLAŞIYOR

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen Karadut Beste Yarışması ödül töreni ve konser için geriye sayım başladı. 21 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek olan programla ilgili hazırlıklar sürüyor. Kayseri’nin ve Talas’ın güzelliklerini müzik yoluyla duyurmak ve yeni bestecilerin nitelikli eserlerle yetişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen beste yarışmasına ilgi büyük oldu. Yurt çapından 72 eserin katıldığı yarışmada 12 besteye ödül verildi. Bahadır Sevik’in “Talas’ı Seveceksin” isimli bestesiyle birinciliği elde ettiği yarışmada Osman Ergen “Kayseri Nicedir” ile ikinciliği, Burhan Atik de “Kayserim Dağlarıyla Yaylalarıyla” üçüncülüğü elde etti. Yarışmada 9 da mansiyon ödülü verildi.

KIRANARDI MAHALLESİ’NİN İHTİYAÇLARI BİR BİR GİDERİLİYOR

KIRANARDI MAHALLESİ’NİN İHTİYAÇLARI BİR BİR GİDERİLİYOR

Pandemiden önce sık sık mahalle ve esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, kademeli normalleşme ile birlikte saha çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kıranardı Mahalle halkı ile bir araya gelen Başkan Dr. Palancıoğlu, mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi ve ihtiyaçları yerinde tespit etti.

Peribacalarında kaya balı üretiyor

Peribacalarında kaya balı üretiyor

KAYSERİ'nin Yeşilhisar ilçesinde Yılmaz Aris (40), Ballık Vadisi’ndeki bahçesinin sınırları içinde bulunan metrelerce yükseklikteki asırlık peribacalarında doğal kaya balı üretiyor. Yılda 60 kilo civarında bal ürettiğini belirten Aris, “Yüzde 100 doğal olan bu balı ağır hastası olanlar daha çok talep ediyor. Organik olarak yetiştirdiğimiz kaya balının kilogramını 500 TL’den satışa sunuyoruz” dedi.

CEBİR MAHALLESİ'NDE DERE YATAĞI ISLAHI

CEBİR MAHALLESİ'NDE DERE YATAĞI ISLAHI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçenin kırsal mahallelerine yönelik başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Cebir Mahallesi’ndeki derelerde 1,1 km uzunluğunda ve 3 metre derinliğinde beton kanallar yapılmaya başlandı.Talas Belediyesi ve DSİ 12. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmayla mahalle içinden geçen dereler ıslah ediliyor.

KOCASİNAN'A ‘HOŞ GELDİN’ BEBEK

KOCASİNAN'A ‘HOŞ GELDİN’ BEBEK

Kocasinan Belediyesi, 2015 yılında hayata geçirdiği ‘Hoş Geldin Bebek Projesi' kapsamında yeni evlat sevinci yaşayan ailelere destek oluyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla kültürel ve sosyal hizmetlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşların her anında yanında yer aldıklarını söyledi

KAHRAMAN ÇELEBİ CAMİİ VE HATİCE ÇELEBİ KUR’AN KURSU HIZLA YÜKSELİYOR

KAHRAMAN ÇELEBİ CAMİİ VE HATİCE ÇELEBİ KUR’AN KURSU HIZLA YÜKSELİYOR

İlçede ihtiyaçları gidermek üzere çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediyesi 30 civarında cami, okul, Kur'an kursu, sağlık ocağı, sosyal tesis inşaatlarını yapmaya devam ediyor.Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, bu kapsamda Şirintepe Mahallesi’nde inşaatı devam eden Kahraman Çelebi Camii ve Hatice Çelebi Kur’an Kursu’nu inceledi.

KAYSERİ İTFAİYESİ, MİLAS’TA TERMİK SANTRALİ KORUYOR

KAYSERİ İTFAİYESİ, MİLAS’TA TERMİK SANTRALİ KORUYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kahraman itfaiye ekipleri, Muğla’da canla başla mücadele ederken, Kemerköy Termik Santrali’nde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e son durum hakkında bilgi verdi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ‘GACER’İ ATA TOPRAĞINDA İNCELEDİ

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ‘GACER’İ ATA TOPRAĞINDA İNCELEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 28 kromozomu ile genetiği bugüne kadar bozulmadan gelen ata tohumu Gacer Buğdayı’nın yetiştirildiği toprakları ziyaret ederek, hem üreticisi Doğan Özdemir’den bilgiler aldı hem de sık sık gündeme getirerek şehrin bir değerini tüm dünyaya tanıtmayı amaçladığı Gacer buğdayını bir kez daha gündeme taşıdı.