Kayseri Şeker Erva Spor Kulübü açılış töreni gerçekleştirildi

Kayseri Şeker Erva Spor Kulübü açılış töreni gerçekleştirildi

Erva spor okulları projesinin 17’incisi olan Kayseri Şeker Erva Spor Kulübü açılışı Kayseri Şeker Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in başlatmış olduğu ‘Erdemlerimizle Varız’ Erva spor okulları projesinin 17’incisi olan Kayseri Şeker Erva Spor Kulübü açılışı Kayseri Şeker Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Törene; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kaymakamlar, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Yeşilay Başkanları, Esnaf Odası Başkanları ve öğrenciler katılım sağladı. 
 
Gençleri yalnız bırakmayacağını ifade eden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; “Biz sadece mahallelerimizde spor okulu açmıyoruz aslında bu spor okullarıyla hiçbir gencimizi yalnız bırakmayacağımızın haykırışını ortaya koyuyoruz. Çünkü biz spor okullarıyla sadece gençlerimizin spor yapmalarını değil ayrıca onları her türlü kötü alışkanlıklardan kurtarmak, onlara musallat olmak isteyen alçaklara fırsat vermemek, milli manevi değerlerle yetişmelerini sağlamak için bu konuda kararlıyız ve istekliyiz” dedi.
 
Vali Gökmen Çiçek’e teşekkürlerini ileten Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu; “Burada açılışını yapacağımız Erva Spor Kulübü sayın Valimizin liderliğinde tüm kurumları seferber etti bugün 17’incisini açıyormuşuz dolayısıyla kendisine teşekkür ediyoruz. Burası yoğun nüfusu olan bir yer burada böyle güzel bir tesisi kazandırdıkları için hem Kayseri Şekere hem de Valimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Gerçekleştirilen projenin amacından söz eden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; “Elbette burada gençlerimize çocuklarımıza türk milletinin erdemlerini yaşatmak, onun varolduğunu göstermek, hissettirmek ve nesillerimizi geleceğe bu manada hazırlamak için düşünülmüş bir projedir biz de bu işte varız dedik. Başta sayın Valim olmak üzere bu işe emek veren katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
 
Erva projelerini çok önemsediğini belirten, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; “Kayseri Valisi olarak benim çok önemsediğim bir proje olan Erva spor okulları projemizin 17’inci açılışını yaptık. Kayserililere söz vermiştik Kayserinin her mahallesinde bir spor okulu olacak ve spor okullarında şampiyonlar yetişecek çok şükür Erva yöneticileri kurumlarımızın birlikte çalışması sonucunda 17 spor okulumuz bugün itibariyle açıldı ve 5 bin sporcuya ulaştı” dedi.
 
Kayseri'ye örnek bir tesis kurduklarını da dile getiren, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; “Böyle bir projede yer almamak mümkün değildi. Biz canı gönülden yer almak için gayret gösterdik ve örnek bir tesis ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonra yapılacak işlerin de bizi geçmesini temenni ediyorum. İnşallah gençlerimiz bu tesisten azami bir şekilde faydalanacaklar” ifadelerinde bulundu.

Google+ WhatsApp