Kayseri OSB Başkanı Yalçın, ANAMOB Fuarı açılışında Müjdeyi Paylaştı…

Kayseri OSB Başkanı Yalçın, ANAMOB Fuarı açılışında Müjdeyi Paylaştı…

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın KAYMOS, Nobel EXPO ve Kayseri OSB işbirliğinde düzenlenen ANAMOB 3. Anadolu Mobilya Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Yalçın, Kayseri’yi fuarlar şehri yapacakları sözü verdiklerini hatırlatarak, 2025 yılı için 10 fuar sözleşmesini yaptıklarını ve bu fuarların TOBB Fuar takviminde yer aldığını belirtti.

ANAMOB 3. Anadolu Mobilya Fuarı’nın açılışına; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Yibur, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Baktır ve Nuri Çetinçağlar, Kayseri OSB Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Gengeç, Kayseri OSB Bölge Müdürü Abdulmenap Esko, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

ANAMOB 3. Anadolu Mobilya Fuarı’nın açılışında katılımcılara hitap eden Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Anadolu Mobilya Fuarı’nı 2022 ve 2023 yıllarında Kayseri OSB Uluslararası Fuar Merkezinde büyük bir başarı ile gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yılki fuarın da çok başarılı geçeceğine inandıklarını belirtti.

Konuşmasında mobilya sektörünün dünya genelindeki durumuna ilişkin rakamları paylaşan Başkan Yalçın, “Dünya geneli 2023 yılı mobilya ihracatı rakamı 298 milyar dolardır. Ülke olarak mobilya ihracatımız ise 2023 yılında 5 milyar 145 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Türkiye’nin mobilya ithalat rakamı 2023’te 1 milyar 67 milyon dolar olmuştur. Ülke olarak, Dünya mobilya ihracatındaki payımız yüzde 1,7 seviyesindedir. Türkiye’nin dünya mobilya ithalatındaki payı ise yüzde 0,4’tür.” ifadelerini kullandı.

Kayseri'de, 600'den fazla firma mobilya üretimi yaptığını belirten Başkan Yalçın, “Şehrimizde 30 bine yakın istihdam sağlayan mobilya sektörü 180 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Kayseri’nin 2023 yılı mobilya ihracat rakamı 730 milyon dolar civarında gerçekleşmiştir. Bu rakam, dünyaya mobilya ihraç eden Kayseri’nin sektördeki yerinin açık göstergesidir. Türkiye’nin ve şehrimizin mobilya sektörünün ihracat rakamları da her yıl artmaktadır. Mobilya sektörü olarak hedefimiz dünya pazarındaki payımızı 2 katına çıkarmak olmalıdır. Bunun için fuar ve yurt dışı müşteri ziyaretlerinin desteklenmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Üretimin ve ihracatın şehri olan Kayseri artık ürettiğini tanıtma kabiliyetini kazandığına vurgu yapan Başkan Mehmet Yalçın, “Kayseri OSB Fuar Merkezimiz, her yıl artan fuar sayısı ile şehrimizin adını dünyaya duyurmaya devam etmektedir. Göreve geldiğimiz 2022 yılında Kayseri OSB Fuar merkezimizde 1 fuar organizasyonu yaptık.  2023 yılında ise bu rakamı 4’e çıkardık. 2024 yılında ise 8 fuar organizasyonu için anlaşma yapmış bulunmaktayız. Kasım ayında yapılacak YANEXPO ve ANATEX fuarları ile bu yılı tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, “Kayseri fuarcılığı için müjdeli bir haberi sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.” diyen Başkan Yalçın “2025 yılı için 10 fuar anlaşmamızı yapmış bulunmaktayız. Bu fuarlarımız sırasıyla; Kayseri ENERJİ Fuarı, Kayseri TARIM Fuarı, ANAMAK Anadolu Ağaç İşleme Makineleri Fuarı, Anadolu METAL MAKİNELERİ Fuarı, BEDDİNG EXPO Fuarı, Kayseri KAMP KARAVAN Fuarı, KAPEX KAPI Fuarı, ANAMOB Anadolu Mobilya Fuarı, ANATEX Anadolu Döşemelik Kumaş Fuarı ve YANEXPO Ahşap, Metal, Plastik Üretim Yan Sanayileri Fuarı'dır. Bu fuarlar TOBB Fuar takviminde yer almaktadır. Hedefimiz, en kısa sürede Kayseri’yi yılda 12 fuar yapabilen bir şehir haline getirmektir. Bunun bir hayal olmadığının farkındayız. Kayseri OSB Başkanı ve yönetimi olarak, elimizi taşın altına koyuyoruz.” dedi.

Başkan Yalçın konuşmasının sonunda, “Katkıları ve verdiği büyük desteklerden dolayı Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e şükranlarımı sunuyorum. Fuarın hazırlanmasında emeği büyük olan Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erhan Çelik başta olmak üzere, KAYMOS Başkanımız Sayın Hasan Arapoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ANAMOB 3. Anadolu Mobilya Fuarı’nın, ülkemize, şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilmesiyle açılan ANAMOB 3. Anadolu Mobilya Fuarı, 9-13 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini konuk edecek.

Google+ WhatsApp