Kayseri MMO: Hasar tespiti taleplerini bina yöneticileri yapsın

Kayseri MMO: Hasar tespiti taleplerini bina yöneticileri yapsın

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan deprem sonrası, sarsıntının hissedildiği Kayseri’de de birçok kişi bina risk analizi yaptırmak istiyor. Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi tarafından yapılan açıklamayla, mükerrer başvuruları önlemek için analiz talebinin apartman yöneticileri tarafından yapılması istendi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde yıkıma sebep oldu. Kayseri’de de şiddetli şekilde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar panik yaşadı. Artçı depremler sürekli devam ederken Kayseri’de de bazı binalar hasar aldı. Hasarlı evlerini kontrol ettirmek isteyen vatandaşlar Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ve Alo 181 ihbar hattına başvuruda bulunuyor. 
 
Yapılan başvuruların çok olması sebebiyle işlerin zorlaştığını söylen Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, vatandaşların evlerinde hasar tespiti yaptırmaları için talebin bina yöneticisi tarafından oluşturulması gerektiğini söyledi. Mükerrer başvurulara dikkat çeken Varol, “Ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ve Alo 181 ihbar hattına aynı binadan çok fazla başvuru yapılmaktadır. Bu durum hasar tespit ekiplerinin işini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle her binanın yöneticisinin başvuru yapması süreci hızlandıracaktır” açıklamasını yaptı.

Google+ WhatsApp