‘Kayseri Gezisi’ etkinliği gerçekleştirildi

‘Kayseri Gezisi’ etkinliği gerçekleştirildi

Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği ve Nevşehir Rehberler Odası’nın düzenlemiş olduğu ‘Kayseri Gezisi’ etkinliği gerçekleştirildi.

Kayseri Valiliği işbirliğinde düzenlenen Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği ve Nevşehir Rehberler Odası’nın düzenlemiş olduğu ‘Kayseri Gezisi’ etkinliği gerçekleştirildi. Sabah kahvaltısı ile başlayan etkinlik Mimar Sinan evi, Kültepe Kaniş Karum, Kayseri Arkeoloji Müzesi gezilerinin ardından akşam yemeği ile son buldu.
 
Yapılan kahvaltının ardından Kayseri’nin turizm açısından önemli bir şehir olduğunu belirten, Vali yardımcısı Ömer Tekeş; “Özellikle kültür ve turizm en önemli iş alanlarından biridir. Kayseri bu alanda çok zengin kış turizmi hususunda Erciyes’i var, soğanlı vadisi var, merkezde kültür yolu dediğimiz muazzam yapılar var. Kayseri Selçuklu mimarisinin en çok bulunduğu şehirlerden bir tanesidir. Böyle güzel bir organizasyon yapıldığı için hem organizasyonu yapan arkadaşlarıma hem de sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kayseri’nin birçok kültürel değere sahip olduğunu dile getiren, Kayseri İl Kültür Müdürü Şükrü Dursun; Şehrimizin birçok noktasında gerek tarihi değer gerekse kültürel değer olmak üzere farklı değerlerimiz var. Bugün de Koramaz vadisi üzerinden başlayarak özellikle Mimar Sinan’ın evinden başlayarak bir gezi planlandı devamında yaklaşık 7 bin yıllık bir tarihi olan Kültepeye gideceğiz. Güzel bir etkinlik olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. 
 
Öte yandan Gezinin amacının ziyaret edilen bölgeleri tanıtmak ve bir katkı sağlamak olduğunu söyleyen, Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Özay Onur; ”Bugün Kayseri’de hem eğitim gezisi hem de bir nevi gastronomi turu yapıyoruz. Kayseri’nin yöresel kahvaltısıyla başladık Ağırnas, Kültepe Kaniş Karum, buraları hep beraber gezeceğiz. Amacımız sorumlu bulunduğumuz bütün illeri tanımak, geliştirmek ve bir nebze de olsa o bölgeye bir katkı sağlayabilmektir” ifadelerinde bulundu.
 
Kayseri’nin tanıtımı açısından bu gezinin önemli olduğunu dile getiren, KAYTİD Başkanı Serdar Sarıçam; “Kayseri turizm işletmecileri olarak bugün ki gezi programımızda Kayserimiz için Nevşehir Rehberler Odası Özay Onur başkanımızla beraber Kayseri’yi tanıtıyoruz. Şuan yüze yakın rehberler birliği üyemiz burada bulunuyor” diye konuştu.
 
KAYTİD Başkanı Serdar Sarıçam’ın konuşmalarının ardından Kültepe Kaniş Karum ile ilgili bilgiler veren Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Özay Onur; Burası ticaretin başladığı yer yani baktığımız zaman Asurlular tarafından Anadolu’da bir ticaret yapılıyor ve burası onun merkezi oluyor. Baktığımız zaman şuan da Kayseri’de de ticaretin devam ettiğini görüyoruz. İnsanın yaşadığı yer yaşadığı coğrafya o enerjisini veriyor. Nevşehir rehberler odası olarak bugün burada rehberlerimize hem eğitim gezisi yaptırıyoruz onların sayesinde de buranın tanıtımında katkıda bulunursak bizim için ne mutlu” dedi.
 
Düzenlenen akşam yemeği sonrasında 2024 yılında Kayseri’ye gelecek turist sayısının artacağını da belirten KAYTİD Başkanı Serdar Sarıçam; “Kayseri’de rehberler geziyor programı yaptık. Bu programın amacı Nevşehirli rehberlere Kayseri’nin geçmişini, kültürünü ve sanatını göstermekti. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek Kayseri’de turizm seferberliği ilan etti diyorum. Nevşehir rehberleri Kayseri’yi bilmiyorlar ve Kayseri’ye bir nevi yabancılar bu yapmış olduğumuz çalışmalarla ben umut ediyorum ki 2024 yılı Kayseri turizminde rehberlerimizle birlikte ivme biraz daha yükselerek devam edecek” ifadelerinde bulundu.
 
Öte yandan Kaniş Karum yolu üzerindeki açılacak olan müzenin Kayseri’ye gelecek olan turist sayısını artıracağını ifade eden, Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Özay Onur “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in de gelmesiyle beraber bir turizm seferberliği ilan ettik. Biliyorsunuz ki üç tane baş kentimiz var bunlardan bir tanesi Selçuklu devletinin başkenti kayseridir. Dolayısıyla burada tarih var rehberin görevi de tarihi anlatmak ve yabancı turistlere belirtmektir. Yetki alanımızda bulunan Kayseri’ye de bugün bundan dolayı geldik. Kaniş Karum yolu üzerindeki belediyemizin başlatmış olduğu kayadan oyma Kapadokyanın yapısına uygun bir müze yapılıyor ve o müze açıldıktan sonra turist kapasitesinin yüzde 50 artacağını buradan tüm Kayserililere söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp