Kayseri'de Doğuya Giden Yolculara Gül Ve Lokum İkram Edildi

Kayseri'de Doğuya Giden Yolculara Gül Ve Lokum İkram Edildi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, doğuya giden otobüste bulunan vatandaşlara gül ve paketinin üzerinde ’Müminler ancak kardeştir’ ayetinin yazılı olduğu lokum ikram ederek, birlik mesajı verdi.
KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, doğuya giden otobüslerde bulunan vatandaşlara gül ve ’Müminler ancak kardeştir’ ayetinin yazılı olduğu lokum ikram etti. Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden doğu illerine gitmek üzere çıkan otobüsleri Kuzey Çevre Yolu girişinde durduran Hiçyılmaz, otobüse binerek vatandaşlar ile sohbet etti. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde yaşadıklarını söyleyen Mahmut Hiçyılmaz, yolcularla yakından ilgilendi. Hiçyılmaz, "Geçtiğimiz günlerde Kayseri’den geçen doğu otobüsleri durdurulup taş atılması ve camlarının kırılması hadiseleri yaşanmıştı. Sadece Kayseri’de değil, Türkiye’nin muhtelif yerlerinde bu tür hadiseler yaşanmıştı. Biz bu hadiselerin yaşanmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu hadiseler yaşandıkça Türkiye’nin etnik grupları arasında sıkıntının olacağı ve bu olayların daha da büyüyerek Türkiye’yi daha çok sıkıntıya sokacağı endişesi içerisindeyiz. Bir yerden bir tedbir almak ve bu olayları önlemek bakımından her kesimin, her kurumun üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesini arzu ediyoruz. Bizde Kayseri Ticaret Odası olarak doğuya giden otobüslerin Kayseri’den geçerken rahatlıkla geçmeleri bakımından ve hiçbir sıkıntı olmayacağı bakımından Türkiye kamuoyuna mesaj vermek bakımından bu etkinliğimizi yapıyoruz. Buradan geçen doğu otobüslerini durdurmak suretiyle içerisindeki yolculara gül ve lokum ikram ediyoruz" dedi.
“Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var” diyen KTO Başkanı Hiçyılmaz, "Bizim birbirimizle iyi geçinmemizi istemeyenler var. Bunlar hem Türkiye içerisinden hem Türkiye dışarısından destek buluyorlar. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere karşı çok uyanık olmalıyız ve hiç kimsenin provokasyonlarına gelmememiz gerekir. Bu tür olayları önlemek bakımından birbirimize destek olmalıyız. Hiç kimsenin oyununa gelmemeliyiz. Bu olayları önlemek bakımından, Türkiye’nin huzur ülkesi olduğunu, insanların güven içerisinde yaşadığını bir kez daha dünyaya duyurmak bakımından bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Hiç kimse Türkiye’yi karıştırmaya kalkmasın. Bin yıldan fazla beraber yaşamış, kardeş olmuş, beraber yaşamış insanları birbirine düşürmeye kalkışmasın" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp