Kayseri'de 'Çocukların Dijital Risklerden Korunması' konulu eğitim

Kayseri'de 'Çocukların Dijital Risklerden Korunması' konulu eğitim

KAYSERİ'de, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde çalışan personel ve bu kuruluşlardan hizmet alan ailelere yönelik Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından video konferans yöntemiyle 'Çocukların Dijital Risklerden Korunması' konulu eğitim verildi.

Video konferans yöntemiyle yapılan eğitim toplantısında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, açıklamalarda bulundu. Salgın döneminde çocukların bilişim teknolojileri ile fazla vakit geçirdiğini belirten Özer, "Günümüz dünyasında teknoloji hayatımızın her alanına girmiştir. Salgın sürecinde çocuklarımız gerek televizyonlardan gerek video-konferans yöntemiyle derslerini takip ettiler. Teknolojinin her alanda olması çocuklarımızın için büyük bir fırsat olduğu kadar aynı zamanda beraberinde büyük tehditler de yaratmaktadır. Çocuklarımızın bilişim teknolojileri ile gelişimlerine uygun bir şekilde tanıştırılması ve bu teknolojinin risklerinden korunmasında, çocuklarımızın her yönden sağlıklı bir birey olarak gelişiminde anne-baba olarak bizler ve toplumumuzun her kesimine büyük sorumluluklar düşmektedir" ifadelerini kullandı.
Sözlerini sürdüren Özer şöyle konuştu: "Kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde çalışan personellere bu süreçte büyük ödev ve sorumluluklar düşüyor. Personellerin yavrularımızla ilgilenirken özverili olduklarını ve kendi çocuklarından ayırt etmeyecek şekilde son derece hassas ilgilendiklerini bilmekteyiz. Bu süreci aldığımız tedbirler ve önlemler ile hep birlikte atlatacağız. Bizler Bakanlık ve İl Müdürlüğümüz olarak daima sizlerin yanındayız’ dedi.

Google+ WhatsApp