Kayseri dahil 20 ilde ‘Sibergöz-16’ operasyonu: 35 gözaltı

Kayseri dahil 20 ilde ‘Sibergöz-16’ operasyonu: 35 gözaltı

Kayseri dahil 20 ilde ‘Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele’ kapsamında gerçekleştirilen eş zamanlı Sibergöz-16 operasyonunda 35 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında; Ankara merkezli Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Sosyal medya uygulamaları üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunulduğu, çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği ve sosyal medya platformlarında çocuk istismarı görüntülerinin paylaştığı tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu ve 35 kişi gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyon anını paylaşarak, “Çocuklarımızı koruma için suçlularla mücadele etmeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.  Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında” dedi.

Google+ WhatsApp