KAYMOS’TA Olağanüstü Genel Kurul başladı

KAYMOS’TA Olağanüstü Genel Kurul başladı

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği’nde (KAYMOS) Olağanüstü Genel Kurul heyecanı başladı. Genel kurulda Yakup Deveci ve Hasan Arapoğlu yarışıyor.

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği’nde (KAYMOS) Olağanüstü Genel Kurul heyecanı Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonu'nda başladı. 2 adayın yarıştığı genel kurulda Yakup Deveci kırmızı listede, Hasan Arapoğlu ise beyaz listede yer aldı. Genel Kurulda Divan Başkanı olarak Yunus İmamoğlu, Divan üyeliğine ise Yunus Tarla, Hayri Temiz seçildi.
 
‘URGE PROJEMİZİ YENİDEN BAŞLATACAĞIZ’
 
Seçime kırmızı listede giren Yakup Deveci, “Öncelikle birinci hedefimiz ve yapmayı planladığımız konu KAYMOS Fuar Şirketi’ni kurmaya talibiz. Çünkü bütün fuarları yaparken iş birlikteliği yaptığımız fuar şirketler, var, ziyaretçi bilgileri o fuar şirketlerinde kaldığı için derneklerimize, üyelerimize tam anlamıyla fayda sağlamadığını düşünüyoruz. Bununla alakalı da ortak çalışma yapıp yine fuar şirketleriyle kendi şirketimizi kurduğumuz da bilgiler bizim backgroundumuzda kalacak. Biz bu bilgileri üyelerimiz ile paylaşacağız ileriye dönük çalışmalar yaparken bu bilgileri kaynak olarak kullanacağız. İkinci projemiz ise daha önce görevdeyken de yürüttüğümüz URGE (Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi) projemiz vardı. Daha sonra görevi devrettiğimiz yönetimler devam ettirmedi. Bunlar tamamlanmadı biz bunları yeniden başlatacağız. Çünkü içinizde bulunduğunuz süreçte 14 tane firmamız faydalanmıştı. O zaman 96’ya yakın üyemiz söz konusuydu. Şimdi daha geniş bir üye yelpazemiz, daha geniş üreticilerimiz, daha geniş çaplı üreten arkadaşlarımız var ve çok büyük bir dünya pazarı var. Bu pazarları hedef ülkeler belirleyeceğiz. Ekonomi bakanlığımızın destekleri ile birlikte yapacağımız URGE ekipleriyle birlikte, sanayicilerimizle birlikte bu çalışmaları yürüteceğiz. Eğitimlere çok önem veriyoruz. Eğitim olmazsa olmazımız. Yabancı dil eğitimleri olacak, yalın üretim eğitimlerimiz, verimlilik eğitimlerimiz, dış ticaret eğitimlerimiz, muhasebe ve maliyet eğitimlerimiz olacak. Bunlarla alakalı profesyonel kadrolarla birlikte üyelerimizi belli dönemlerde buluşturacağız. Verimliliği artırmak, milli sermayeyi korumak, dışarıya giden ham maddeye vesaire harcadığımız bütün kaçak giderleri de minimum seviyeye getirmiş olacağız. Gelecek neslimizin yetiştiği üniversitelerimizle birlikte ortak çalışma yapacağız. Fabrikalarımızda, işletmelerimizde kalifiyeli, nitelikli, liyakata esas olacak mühendis, kadrolarının, mobilya sektörüne bakış açısını atölye değil de fabrika olarak bu mobilyanın da ticarette vazgeçilmez bir unsur olduğunu kabullenip endüstriyel üretime fabrikalarımızı taşımış olacağız. Bununla alakalı da iş birliktelikleri yapacağız. İmece fonu diye bir fon oluşturacağız bu fonu oluştururken üyelerimizle birlikte yapacağız. Bu fonu da çalıştırma yetkisini de dernekte daha önce başkanlık yapmış, yönetim kurulunda da görev almış geniş bir kitleyle yapacağız. Sıkıntı yaşamış olan, afetlerden etkilenmiş olan, yangından etkilenmiş olan, zarar gören ticari faaliyetini durdurmak safhasına gelmiş işletmelerimiz yeniden ayağa kaldırmak adına ne yapılabilirse, hukukun ve kanunların müsaade ettiği doğrultuda bunu yapmak için gerekirse gönüllülük esaslı destekler, gerekirse firmalarımızın bireysel desteklerini organize ederek gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 
 
‘AMACIMIZ GÜÇLÜ OLAN KAYMOS’U DAHA GÜÇLÜ BİR YAPIYA ULAŞTIRMAK’
 
Seçime beyaz listeden giren Hasan Arapoğlu ise, “KAYMOS bugün 250’ye yakın üyesi ile Türkiye Mobilya Sektöründe söz sahibi olan derneklerden biri haline gelmiştir. Hepimizin buradaki amacı Kayseri mobilyasını var olduğu konumdan çok daha öteye taşımak. Kayseri mobilyasını ve Kayseri’yi marka haline getirmek. Tek derdi Kayseri mobilyası olan tüm üyelerimizle birlikte derneğimizi yönetmek. Sen, ben, bizim olanı bırakıp, siz, biz hepimiz anlayışını ilke haline getireceğiz. Bu yönetim anlayışı ile çıktığımız bu yolda projelerimiz ve hizmetlerimizle anılmak istiyoruz. KAYMOS her ne kadar sadece fuar ile anılsa da fuarlar bizim için çok önemli. İstanbul fuarı sektörümüz için çok önemli fuarlardan bir tanesi. Öncelikle çadıra katılan firmalarımızı hollere almak, katılımcı sayısını artırmak için gücümüzü kullanmak. İstanbul’da yeni yapılacak olan fuar merkezinde Kayseri firmalarımızı yerleşimli tüm üyelerimizle birlikte yapacağız. Kapalı kapılar arkasında yapmayacağız. Kayseri’yi Anadolu’nun fuar merkezi hâkline getireceğiz bu sebeple 3 ayrı fuar daha düzenleyeceğiz. Arzumuz güçlü olan KAYMOS’u daha güçlü bir yapıya ulaştırmak” ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmaların ardından seçim başladı. 17.00’ye kadar devam edecek olan oy kullanımından sonra ise sayıma geçilecek.

Google+ WhatsApp