Kaybolan Dağcının Yakınları Mutlu Haberi Alınca Sevinç Çığlıkları Attı

Niğde´de pazar günü kaybolan ve yapılan aramalarda sağ salim bulunan dağcı Tarkan Kuvulmaz´ın yakınları, mutlu haberi alınca sevinç çığlıkları attı. Aladağlar´a yapılan tırmanışta dinlenmek için grup

Niğde´de pazar günü kaybolan ve yapılan aramalarda sağ salim bulunan dağcı Tarkan Kuvulmaz´ın yakınları, mutlu haberi alınca sevinç çığlıkları attı.
Aladağlar´a yapılan tırmanışta dinlenmek için gruptan ayrılan 43 yaşındaki Tarkan Kuvulmaz, 2 gün sonra sağ salim bulundu. Sabah saatlerinde Aladağların 2500 metre yüksekliğinde, AKUT ekipleri tarafından kayıp dağcı Kuvulmaz´ın kramponları bulunarak ayak izlerine rastlandı. Aramalar bu bölgede yoğunlaştırılırken, Kuvulmaz Çelekaya mevkiine yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulundu.
Tarkan Kuvulmaz´ın bulunduğu haberi arama çalışmalarının yürütüldüğü merkeze iletilince 2 gündür merkezde bekleyen kayıp dağcının kayınvalidesi ve kayınpederi sevinç çığlıkları attı. Sağ salim bulunan dağcı için ilk olarak Niğde´nin Çamardı ilçesinden alınan doktor, helikopter ile buluşma noktasına getirildi. Burada muayenesi yapılan ve müdahale edilen Tarkan Kuvulmaz, doktor kontrolünde helikopterle Adana´ya götürüldü.
(AÖ-GS-Y)

21.10.2014 14:18:39 TSI

Google+ WhatsApp