Kasten öldürme ve kasten yaralama olayında 1 ayda 6 kişi tutuklandı

Kasten öldürme ve kasten yaralama olayında 1 ayda 6 kişi tutuklandı

Kayseri’de jandarma ekiplerince gerçekleştirilen 1 aylık operasyon verileri açıklandı Böylece kasten öldürme ve kasten yaralama olayında yakalanan 125 kişiden 6’sı tutuklandı.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Haziran 2023 dönemi faaliyetleri açıkladı. Bu kapsamda 1 kasten öldürme, 55 kasten yaralama olayında yakalanan 125 şüpheli, haklarında yapılan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi. 6 şüpheli ise tutuklandı. 
14’ü evden, 3’ü bağ, bahçe ve tarladan, 2’si kamu, kurum ve kuruluşlarından, 2’si
otodan, 2’si iş yerinden, 2’si inşaattan hırsızlık, 2’si motosiklet, 1’i büyükbaş ve küçükbaş hayvan, 1’i haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı ve 6 dolandırıcılık olmak üzere 35 olayda 23 şüpheli yakalandı. 
Öte yandan 3 Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, 9 Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurma, 1 Yasadışı Ekim, 2 Resmi Belgede Sahtecilik, 4 Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet ve 2 Göçmen Kaçakçılığı olayı ortaya çıkarıldı. Bu olaylarda da 41 şüpheli yakalandı. Terör ile mücadele kapsamında ise “FETÖ/PDY”, “PKK” ve “DEAŞ” terör örgütleri suçlarından 7 olayda 7 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 2 şüpheli tutuklandı, 1 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 4 şüphelinin de yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
 
OPERASYON SONUCU ELE GEÇİRİLENLER
 
Jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda 215 gram metamfetamin, 79 gram bonzai, 34 gram esrar, 19 kök Kenevir bitkisi, 7 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 2 adet hassas terazi, 83 kilo tütün, 64 bin 600 adet makaron, 60 adet eski eser, 4 adet kazı malzemesi, 3 adet tabanca, 15 adet tabanca mühimmatı ele geçirildi.

Google+ WhatsApp