Kadıköy´de Cumhuriyet Meşalesi Yakıldı

Cumhuriyet´in 91´inci yıldönümü nedeniyle Kadıköy Belediyesi kutlamalara başladı. 29 Ekim´e bir hafta kala düzenlenen törende, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu öğrencilerle birlikte meşale yakt

Cumhuriyet´in 91´inci yıldönümü nedeniyle Kadıköy Belediyesi kutlamalara başladı. 29 Ekim´e bir hafta kala düzenlenen törende, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu öğrencilerle birlikte meşale yaktı.
Kadıköy Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´na bir hafta kala "Gülümse Cumhuriyet 91 Yaşında" sloganıyla kutlamalara başladı. Cumhuriyet´in ilanın 91´inci yıldönümünde Kadıköy İskelesi´nde yapılan törene çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu öğrencilerle birlikte meşaleyi yaktı. Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal yaptığı konuşmada, Cumhuriyet´in ilelebet yaşaması için çalıştıklarını ifade ederek, "Cumhuriyet´imiz 91 yaşında. İnsan hayatı için uzun olsa bile devlet hayatı için kısa bir süre. Atatürk; `Benim bu vücudum bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır´ demişti. Yani biz insanlar ölsek de devletimiz ilelebet sürecektir demişti. Biz de gönülden Atatürk´ün bu isteğine katılıyoruz. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşasın diyoruz" şeklinde konuştu.

"CUMHURİYET ÖZGÜRLÜKTÜR"
Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt Nuhoğlu ise, Cumhuriyet´in özgürlük olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesi, erdem, özgürlük, eşitlik ve adalettir. Cumhuriyetle beraber demokratik, laik, özgür bir Türkiye´ye kavuştuk. Mustafa Kemal, Cumhuriyet için `En büyük eserimdir´ demiştir. Mustafa Kemal´i ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum" dedi.
Meşale yakma töreninin ardından Başkan Nuhoğlu ve öğrenciler hep birlikte 10´uncu Yıl Marşı´nı söyledi.

BAĞDAT CADDESİ´NDE CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29 Ekim Çarşamba Günü gerçekleştirilecek olan kutlamalar kapsamında saat 10.30´da Feneryolu Işıklar resmi geçit töreni gerçekleştirecek. Bağdat Caddesi´nde ise saat 19.00´da yapılacak olan Cumhuriyet Yürüyüşü´nün ardından kutlamalar, saat 21.30´da Caddebostan Sahili´nde düzenlenecek Ferhat Göçer konseri ile son bulacak.
(ME-HÇ-CC-Y)

22.10.2014 11:56:57 TSI

Google+ WhatsApp