Jandarma bir ayda 432 aranan şahsı yakaladı

Jandarma bir ayda 432 aranan şahsı yakaladı

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından Temmuz ayında gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 432 şahıs yakalandı.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından Temmuz ayı çalışma verileri açıklandı. Bu kapsamda; 1 kasten öldürme, 79 kasten yaralama olayında yakalanan 175 şüpheli, haklarında yapılan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 8’i tutuklandı. 30’u evden, 4’ü otodan, 5’i iş yerinden, 1’i kamu, kurum ve kuruluşlardan, 1’i bağ, bahçe ve tarladan, 1’i inşaattan hırsızlık, 2’si motosiklet, 2’si haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı ve 16 dolandırıcılık olmak üzere toplam 62 olayda 89 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU
 
Uyuşturucu maddeye yönelik yapılan operasyonlarda ise 2 uyuşturucu madde imal ve ticareti, 12 kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, 1 yasadışı ekim, 1 resmi belgede sahtecilik, 4 kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet, 1 izinsiz kazı ve 10 göçmen kaçakçılığı olayı ortaya çıkarıldı. Bu olaylarda 39 şüpheli yakalandı. 
 
Jandarma ekiplerince icra edilen operasyonlarda ise; 12 gram metamfetamin, 10 gram bonzai, 11 gram esrar, 90 kök Kenevir bitkisi, 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 4 adet extacy, 204 kilo tütün, 72 bin adet makaron, 170 paket sigara, 10 litre alkollü içecek, 3 adet kazı malzemesi, 2 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, ele geçirildi. 
 
TERÖR OPERASYONLARI
 
Terörle mücadele kapsamında da; ‘FETÖ/PDY’, ‘PKK’ ve ‘DEAŞ’ terör örgütleri suçlarından 4 olayda 4 şüpheli hakkında işlem yapıldı, Şüphelilerden 1’i tutuklandı, 1’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 2 şüphelinin de yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
 
Ayrıca, çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 432 şahıs yakalandı. 
 
KAYSERİ HUZUR VE GÜVEN UYGULAMALARINDA 19 BİN 735 ŞAHIS SORGULANDI
 
Emniyet ve asayişin temini maksadıyla, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye ve Kayseri Huzur Güven Uygulamalarında ise 19 bin 735 şahıs sorgulandı, bin 189 umuma açık yer, metruk bina, okul, park ve bahçe kontrol edildi, çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 71 şahıs yakalandı. Kontrol edilen 7 bin 958 araçtan arandığı tespit edilen 1 araç yakalandı, 225 araca idari yaptırım uygulandı ve 3o araç trafikten men edildi. 

Google+ WhatsApp