İYİ Partili Yücel, “Size oy vermeyenlerin hepsi mi zillet”

İYİ Partili Yücel, “Size oy vermeyenlerin hepsi mi zillet”

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, deprem bölgesinde Kızılay’ı 5-6 gün sonra gördüğünü söyledi. Ayrıca Kayserispor Kulübünün resmi sosyal medya hesabından içinde ‘zillet’ ifadesinin de geçtiği tepki açıklaması hakkında konuşan Yücel, “‘Hayırdır size oy vermeyenlerin hepsi mi zillet’ o zaman bu ülkenin yüzde 55-60’ı zillet oldu. Ben Kayserispor’umuzun gerçekten siyasetin dışında kalmasından yanayım” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Vekili Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, 21’i asıl 16 ek olmak üzere toplam 37 gündem maddesi, görüşülerek karara bağladı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, deprem bölgesinde Kızılay’ı 5-6 gün sonra gördüğünü söyledi. Yücel, “Deprem sonrası gündeme gelen bazı olaylara baktığımızda Kızılay çok dikkat çekiciydi. Kızılay’a her ne kadar bazıları dese ki vardı, sahadaydı, meydandaydı ama 3-4 gün ben Kızılay’ı görmedim.  Kızılay’ı 5 6 gün sonrasında gördüğümü hatırlıyorum ama çok sığ bir şekliyle gördüm. Kızılay böyle değil, kanımızı canımızı verdiğimiz bir kurum. Bir günde bize can lazım olduğunda yanımızda görmek istediğimiz bir kurum diye veriyoruz ama çok liyakatsiz bir kadroya sahip olduğunu bu depremde gördük. Bir de üstüne üstelik İYİ Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın da gündeme getirdiği gibi Kızılay’ın çadır sattığına dair iddiaları görünce bir Türk insanı olarak utandım. Kızılay’da kabul etti deniliyor eğer böyle bir şeyi onlar kabul ettiyse hala istifa etmemenin gerekçesini merak ediyorum. Türkiye hızlı bir şekilde değişmeli, gerçeği ile karşılaşmalıyız, bu kadar duyarsız olmamalıyız. 40-50 bin civarında insanımızı kaybettiğimiz ve Kızılay’ı tam da beklediğimiz dönemde hem Kızılay’ı sahada 3-4 gün sonra gördük hem de çadırlarımızı satmış yazıklar olsun diyoruz” şeklinde konuştu. 
 
 
‘ZİLLET İFADESİNİ KENDİSİNE İADE EDİYORUZ’
 
Cumartesi ve Pazar günü oynanan Fenerbahçe - Konyaspor ve Beşiktaş - Antalyaspor maçlarında taraftar tarafından atılan ‘Hükümet istifa’ tezahüratlarının ardından Kayserispor Kulübü, resmi sosyal medya hesabından içinde ‘zillet’ ifadesinin de geçtiği tepki açıklaması yaptı. Bu açıklama hakkında da konuşan Yücel, “Hayırdır size oy vermeyenlerin hepsi mi zillet” dedi. 
Kazım Yücel konu hakkında, “Dün akşam Kayserispor yönetiminden açıklama geldi. Çok üzücü ve manidar. Hem de böyle bir deprem döneminde hem de Fenerbahçe-Konyaspor maçında hükümeti istifaya çağıran seyirciler veya Antalya-Beşiktaş maçında ısrarla hükümeti seçime davet eden bir seyirci aslında bu bile siyasetin futbolun içerisine girmiş olduğunu gösteriyor bu bile çok uygun değil. İnsanlar birçok açık alanda istediği açık alanda istediği propagandayı yapabilirler. Bunların da yargı yolunda bir cezai müeyyidesi var ise yerine getirirsiniz, bu bir talep gibidir ama siyasiler kendilerini artık devlet gibi görmeye başlamışlar kendilerine yönelik yapılan bu çağrıyı çok şiddetle, futbol kulübünden ayrılmakla veya bir takım seyircisiz oynatmakla ilgili açıklamalar yaparken ben üzüldüm. Bunları sağ duyuyla da dinliyorum. Fakat Kayserispor’umuzun yöneticilerinden de bir açıklama ve açıklamanın içerisinde de ‘zillet’ ifadesi geçiyor. ‘Hayırdır size oy vermeyenlerin hepsi mi zillet’ o zaman bu ülkenin yüzde 55-60’ı zillet oldu. Ben Kayserispor’umuzun gerçekten siyasetin dışında kalmasından yanayım. Sporun siyasetin dışında durmasından yanayım. Ben bu açıklamayı Kayserispor yöneticilerinin yapmasından hemen sonra utanç kaynağı kabul ettim. Ben hükümeti biliyorum, artık siyaseti bakanlıklara kadar soktuğunu eğitim alanına kadar soktuğunu hatta camilere kadar indirgediğini ben biliyorum. Müftülerin, cami hocalarının artık hutbelerde siyasi söylemeler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ağzına almayarak siyaset yaptıklarını biliyorum. Ama en son girilecek yerlerden birisi de spor sahalarıydı ve buradaki çağrı benim şu anda gündemimde değil tabi ki suç unsuru varsa bununla ilgili yargı gereğini yapar fakat Kayserispor sana ne oluyor kardeşim, yöneticiler sana ne oluyor. Seyircinin birçoğu bizim arkadaşımız. Kayseri sevdalıyız biz, hayırdır sayın başkan. Ne gerek hissettiniz ki siz maçınız da yok bu hafta, seyircide gelmiyor. Bu şunu göstertiyor. Sayın Başkanın belki de iktidar milletvekillerinden veya idarecilerinden para beklentisi var. Kayserispor’a sahip çıkın duygusu var bunun için bir açıklama olarak görüyorum. Talihsiz ve gereksiz bir acıkama. Zillet ifadesini de kendisine iade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp