İYİ Partili Ataş’tan göç tepkisi

İYİ Partili Ataş’tan göç tepkisi

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ilçelerde yaşanan nüfus kaybını meclis gündemine taşıdı. Ataş, “İlçelerimiz tamamen boşalmadan göçü önleyecek tedbirler bir an önce alınmalıdır” dedi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarının açıklanmasının ardından ilçelerde yaşanan göç sorunu ile ilgili İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Kayseri’de nüfusu azalan ilçeleri sıralayan Ataş, “Eğitim ve sağlık hizmetleri dahi karşılanamayan bu ilçelerimiz günden güne boşalmaktadır. Tarımsal üretimin öneminin daha da artığı, ekonomik krizin derinleştiği, işsizliğin sürekli yükseldiği bu dönemde kırsaldan göçün önüne geçmek son derece önemli” diyen Milletvekili Ataş, AKP iktidarına çağrıda bulunarak, “İktidar, kırsal ilçelerimizde tarım ve hayvancılığa daha çok destek vermeli, yeni istihdam alanları oluşturulmalı, işsizlik kaygısını gidermelidir” şeklinde konuştu.
 
“KIRSAL İLÇELERDE TARIMA DAHA ÇOK DESTEK VERİLMELİ”
 
Eğitim ve sağlık hizmetlerinin bu ilçelerde karşılanamadığına değinen Ataş, “Tarımsal üretimin öneminin daha da artığı, ekonomik krizin derinleştiği, işsizliğin sürekli yükseldiği bu dönemde kırsaldan göçün önüne geçmek son derece önemlidir. İktidar, kırsal ilçelerimizde tarım ve hayvancılığa daha çok destek vermeli, yeni istihdam alanları oluşturulmalı, işsizlik kaygısını gidermelidir. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde öğretmen ve mezun uzman doktor açığı kapatılmalıdır. İlçelerimiz tamamen boşalmadan gerek merkezî bütçeden gerekse belediyeler aracılığıyla göçü önleyecek tedbirler bir an önce alınmalıdır” diye konuştu.

Google+ WhatsApp