İYİ Parti'den ‘Şiddetli’ Çalıştay

İYİ Parti'den ‘Şiddetli’ Çalıştay

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, 2024 yılının başından Ağustos sonuna kadar 263 kadın cinayeti işlendiğini ve bu cinayetlerde 23 çocuğun hayatını kaybettiğini belirterek, “Son 10 yılda ülkemizde 4 bin 740 kadın katledildi. 2024 yılının Ocak ayından Ağustos sonuna kadar da 263 üç kadın cinayeti işlendi ve kadınlara ilave 23 çocuk da maalesef cinayetlerde kurban edildi. Cinayete kurban giden kadınların yüzde 70’e yakını da eski eşleri, akrabaları maalesef bazen oğulları yakınları tarafından katledildi” dedi.

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu, Türkiye'de şiddetle mücadele konusundaki çalışmalarını ve partisinin bu alandaki hedeflerini paylaştı. Son 10 yılda 4 bin 740 kadın cinayeti işlendiğini belirten Ofluoğlu, 2024 yılının başından Ağustos sonuna kadar 263 kadın cinayeti işlendiğini ve bu cinayetlerde 23 çocuğun hayatını kaybettiğini vurguladı. Cinayetlerin büyük bir kısmının da kadınların eski eşleri veya yakınları tarafından işlendiğine dikkat çekti. Ofluoğlu, “Son 10 yılda ülkemizde 4 bin 740 kadın katledildi. 2024 yılının ocak ayından Ağustos sonuna kadar da 263 üç kadın cinayeti işlendi ve kadınlara ilave 23 çocuk da maalesef cinayetlerde kurban edildi. Cinayete kurban giden kadınların yüzde 70’e yakını da eski eşleri, akrabaları maalesef bazen oğulları yakınları tarafından katledildi. Kadınlar aslında çok fazla bir şey istemiyorlar. En önemli insanlık hakkı olan o hakkı, yaşama hakkını ellerinde tutmak istiyorlar. Yaşamak istiyorlar yani. Başka bir beklenti yok kadınlarda. Ekonomik özgürlüğünü eline almış, Medeni Türkiye'de haklarına sahip kadınlar şiddetten uzak durmak, şiddeti hayatlarından uzak tutmak istiyorlar. Şiddetin en önemli nedeni ailenin gelir düzeyinin düşük olması ve bunun da geçimsizliğe yol açmasıdır. Birçok nedeni de var; Aile içinde uyuşturucu bağımlısı olan çocuklar, eşler, geçinememenin verdiği, aile içindeki uyumsuzluğun artması, boşanmaları da tetikleyen bir nedendir” diye konuştu.
Ofluoğlu, 2023 yılında gerçekleşen 560 bin evliliğin 17 bininin boşanmayla sonuçlandığını ve bu boşanmaların çoğunun ilk beş yıl içinde yaşandığını söyledi.
Şiddeti önlemek amacıyla 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini dile getiren Ofluoğlu, geçtiğimiz günlerde önerilen yargı paketindeki şiddetli uygulamalara yönelik düzenlemelerin yeterli olmadığını belirtti. Özellikle şiddeti önleyici tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini vurguladı.
Ofluoğlu, İYİ Parti olarak 16-17 Kasım'da şiddetle mücadele konusunu ele alacak bir çalıştay düzenleyeceklerini duyurdu. Çalıştayda, kadın, çocuk, dijital şiddet ve aile içi uyuşturucu bağımlılığının yol açtığı şiddet konuları detaylı bir şekilde incelenecek. Ofluoğlu, çalıştay sonuçlarının hem iktidar yetkilileri hem de diğer siyasi partiler ve STK'larla paylaşılacağını ve toplumsal bir dönüşüm sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Şiddetin her kesimi etkilediğini ve bu konuda ortak bir çözüm geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Google+ WhatsApp