İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek Trabzon´da

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK´yı şişiren, büyüten masalların sonuna gelindiğini belirterek Suriye´yi bölemeyip Kürt koridorunun da açılamadığını söyledi. İşçi Partisi Genel Başkanı

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK´yı şişiren, büyüten masalların sonuna gelindiğini belirterek Suriye´yi bölemeyip Kürt koridorunun da açılamadığını söyledi.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perincek, Aydınlık okurları tarafından Trabzon´da düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Perinçek, yaptığı konuşmada, "Bir umudun eşiğindeyiz. Bu Tayyip Erdoğan´ların devri bitiyor, onların devri geçiyor. Onların ekonomisi bitiyor. Yani borçlanma ekonomisi, sıcak para diktatörlüğü. Borçlandılar, borçlandılar ve gelinen noktada bunun sürdürülmesi mümkün değil. Türkiye kaçınılmaz olarak karma ekonomiye geçecek. Üretici, üretim ekonomisine geçecek. Borçlanarak değil üreterek bunun başka çaresi yok. Borçları da artık üreterek ödeyebiliriz. Tayyip Erdoğan bir görevle geldi. Hani var ya Amerika´nın projesi. O proje kapsamında Diyarbakır´ı merkez yapacağız diyerek yerini tanımlamıştı. O görevinde bir adım ileriye gitmesi mümkün değil. Çünkü Amerika Suriye´de yenildi, bunu itiraf ediyorlar. Zaten itiraf etmezseler de yenildiler. Suriye´yi bölemediler. Kürt koridorunu açamadılar. Barzanistan´ı Doğu Akdeniz´e bağlayamadılar. Son çırpınışları Kobani´de. Amerika piyon savaşını kaybetti. Orada bir piyon savaşı oldu. Amerika´nın piyonu olan PKK, PYD yani Türkiye´nin bölücü terör örgütü orada savaşı kaybetti ve çil yavrusu gibi dağıldı. Bütün iddiaları yıkıldı. Hülyaları vardı, kanton kurdu bu kantonları büyüteceğiz, genişleteceğiz Kürdistan´ı kuracağız. Kürdistan falan değil, ikinci İsrail. Kürtlerle ilgili bir şey değil. Amerika İsrail´in piyonu. Bunlar da apaçık ortaya çıktı. Ve Amerika´nın o projesi de çöktü yıkıldı ve PKK´nın ben silahım var gücüm var, yönetirim. Kanton kurarım, yok bölgesel özerklik yaparım. Hangi bölgesel özerklik yapacak. Herkes şunu söylüyor? Urfa´dan Hakkari´ye kadar ben bölgesel özerklik yapacağım. Sen bir tane Kobani kantonunu koruyamadın. Urfa´dan Hakkari´ye kadar Türkiye vatanının parçasını mı silahla koruyacaksın. Bütün iddialar bitmiştir. Bu tartışılıyor" dedi.

"BİZİM GÜVENLİĞİMİZİ SİLAHLI KUVVETLER SAĞLAR"
Bayramı Güneydoğu´da köylerde geçirdiğini anlatan Perinçek, "Köylüler bizi bağrına bastı. Muhtarla Mardin´de toplantı yaptım. Hepsi şunu söylüyor? Bizim güvenliğimizi Türk Silahlı Kuvvetleri sağlar. Biz jandarmaya güveniyoruz. PKK´ya güvenmiyoruz. Burada ancak Türkiye´nin hukuku ve güvenliği içerisinde huzur içinde yaşayabiliriz. Bu Ali Kıran baş kesenlerle bizim burada barış, huzur bunları yaşamamız mümkün değil. Artık bunlar konuşuluyor. Bana diyorlar ki Doğu abi, Varto yanıyor, hepimiz ağlıyoruz dükkanlarımız yanıyor, işyerlerimiz yanıyor, okullarımızı yaktılar. Her tarafı çarşıları yaktılar. Halk bunlardan nefret ediyor. PKK´yı şişiren büyüten, efsaneler, masallar onların sonuna gelinmiştir bitmiştir. Demek ki önümüzdeki dönem Türkiye, üretim ekonomisine geçecek, karma ekonomiye geçecek. Paranın giriş çıkışını kontrol edeceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE BÖLÜNME SÜRECİNİ DEVAM ETTİREMEZ"
"Türkiye bölünme sürecini devam ettiremez bu imkansız" diyen Perinçek, "Amerika kaybetti, PKK kaybetti, Kürt koridoru bozuldu o nedenle Türkiye´yi birleştirecek bir hükümet kurulacak. Biz bu programla o hükümeti kurmanın mücadelesini hep birlikte yürüteceğiz. Bunun parti olarak örgütünü oluşturacağız. İktidar mücadelesi yapacak örgütü oluşturacağız" ifadelerini kullandı.
(BK-ÖZ-Y)

17.10.2014 22:43:00 TSI

Google+ WhatsApp