İşçi Dostu İlmek Başkan’dan Rekor Zam

İşçi Dostu İlmek Başkan’dan Rekor Zam

İncesu Belediyesi İmar A.Ş. çalışanları ve Kadrolu işçiler için Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi töreni yapıldı. İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek, 2024 yılı itibariyle kadrolu işçilere yüzde 70, İMAR A.Ş çalışanlarına ise toplamda 80 zam verdi. İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek yaptığı açıklamada “ Sizler benim mesai arkadaşımsınız. Biz işçilerimize vaat vermeyiz, gereğini fazlasıyla yaparız. Sizlerin yaşam standartlarının yüksek olması bizleri memnun ediyor” dedi.

İncesu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Anlaşma sonucu belediyede sendika üyesi İmar A.Ş. çalışanlarının maaşlarına yüzde 80, kadrolu işçilere ise yüzde 70 oranında zam yapıldı. İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek, konfeti ve alkışlar eşliğinde karşılandı. İncesu Marina Sosyal Tesislerinde yapılan programa İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, AK Parti İncesu İlçe Başkanı Mehmet Koç, MHP İncesu İlçe Başkanı Seçkin Kızılışık, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Toplu Sözleşme töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, ‘Sendika başkanlığımda en kolay toplu sözleşme görüşmeleri yaptığımız yer İncesu Belediyesi. Çünkü İşçi dostu bir Belediye Başkanı var. Sizler Pandemi döneminde herkes evinde iken sizler canlarınızı hiçe sayarak çalıştınız. Sonra Asrın felaketi yaşandı. İncesu Belediyesi çalışanları, araçları ile bölgeye gitti. Başkanımız Göksun Koordinatör Belediye Başkanlığı yaptı. Başkanımda bu fedakarlığı gösteren mesai arkadaşlarına zam olarak gereğini yaptı. Kadrolu İşçilere yüzde 70, İmar A.Ş çalışanlarına 2024 yılında toplam yüzde 80 zam verdi “ dedi.
EKMEK VERMEK SUÇ MU?
İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek ise yaptığı konuşmada “ Sendika Başkanımız belki en kolay sözleşmesini imzaladığı bir törende. Bizim derdimiz çalışanlarımıza yaşanabilir bir ücret ödemek. Biz, seçim sonrası için bir vaat değil, seçim öncesi çalışanlarının yanında olduğumuzu göstermek istedik. Kadrolu işçi kardeşlerimize 2024 yılında toplamda yüzde 70, İMAR A.Ş çalışanlarına ise Yüzde 45’i Mart ayı olmak üzere yıl toplamında yüzde 80 verdik. Ayrıca Ramazan Bayramında 5 Bin TL, Kurban Bayramında ise personelimin kurban kesmesi için 10 Bin TL para veriyoruz. Unutmayın ki bizler aileyiz. Kötü ve iyi günlerimiz oldu. Her biriniz benim için kıymetlisiniz. Önümüzde bir seçim var. Kimseyi hiçbir konuda zorlamıyorum. Bizimle gönlü olan varsa başımız üstüne. Yok, olan varsa da başımız üstüne. Bizler, sizlerin ücretlerinde iyileştirme yaparken tek isteğimiz karşılığını çalışarak verilen görevleri yerine getirerek vermeniz. Hiç kimseye fırsat vermeyin. Sağda solda konuşuyorlar. İşçi almamız, Ekmek vermemiz suç oluyor, maaş vermemiz suç oluyor. Ekmek vermek suç mu?  Suç ise bu da başımız gözümüz üstüne. Hiç kimseyi muhatap almıyoruz. Hiç kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Derdimiz ve Sevdamız İncesu’dur” diye konuştu.

Google+ WhatsApp