inayetinin sanığı: Beraatimi istiyorum

inayetinin sanığı: Beraatimi istiyorum

Kayseri'de eşinin üzerine kuma getirdiği iddiasıyla kendisini darbeden akrabası Muhammed Ufuk Aktaş'ın (30) yanındaki arkadaşı Ahmet Özkan'ı (35) öldürdüğü suçlamasıyla tutuksuz yargılanan iş insanı Musa Aktaş (52), mahkemedeki ifadesinde, "Kastım yoktu beraatimi istiyorum" dedi.

Olay, 8 Şubat 2022’de Pınarbaşı ilçesi Gümüşgün Mahallesi Hapishane Caddesi'nde meydana geldi. Bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Muhammed Ufuk Aktaş, halasının kızı ile evli olan ve İngiltere'de yaşayan iş insanı Musa Aktaş'ın ilçeye geldiğini öğrendi. Muhammed Ufuk Aktaş, arkadaşı Ahmet Özkan ile İngiltere'de 2'nci evliliğini yaptığını iddia ettiği Musa Aktaş'ın evine gitti. Aktaş ve Özkan, iş insanı Aktaş'ı cop ve muşta ile darp etti. Musa Aktaş, yatak odasına gidip tabancayı alarak Ahmet Özkan'a ateş etti. Özkan olay yerinde hayatını kaybetti, Muhammed Ufuk Aktaş ise kaçtı. Muhammed Ufuk Aktaş'ın arkasından da ateş ettiği iddia edilen iş insanı Musa Aktaş, hastanedeki tedavisi sonrası gözaltına alınıp, tutuklandı. Otomobili ile kaçan Muhammed Ufuk Aktaş ise şehir merkezi girişindeki uygulama noktasında polis ekiplerince yakalanıp, tutuklandı.
DURUŞMAYA DEVAM EDİLDİ
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütülen soruşturma sanık Musa Aktaş hakkında 'Kasten öldürme' ve 'Adam öldürmeye teşebbüs etme' suçlarından müebbet hapis cezası istendi. Sanık Musa Aktaş'ı darbeden akrabası Muhammed Ufuk Aktaş hakkında da 'Adam öldürmeye teşebbüs etme' suçlamasıyla müebbet hapis cezası talep edildi. Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından yapılan keşif sonrası tutuksuz yargılanan Musa Aktaş, “Kimseyi öldürme kastım yoktu. Beraatimi istiyorum” dedi. Tanıklar dinlendikten sonra duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Google+ WhatsApp