İki kişiyi darp ve yağmadan yargılanan 19 yaşındaki 4 sanık hakim karşısına çıktı

İki kişiyi darp ve yağmadan yargılanan 19 yaşındaki 4 sanık hakim karşısına çıktı

Kayseri’de arkadaşlarını taciz ettikleri gerekçesiyle 2 kişiye ‘darp’ ve ‘yağma’ yaptıkları suçlamasıyla suçlanan 19 yaşındaki 4 şahsın yargılanmasına başlandı.

Kayseri’de haziran ayında meydana gelen olayda iddiaya göre İ.S.T., A.B.T., H.İ. ve M.A.T. arkadaşlarına tacizde bulunan E.B. ve arkadaşı M.T. darp ederek telefonlarını aldı. Önce E.B. daha sonra da M.T.’yi çağıran ve döverek arabaya bindiren şüpheliler daha sonra telefonunu alıp şahısları başka bir yerde dövmeye devam etti. M.T. şahısların elinden kurtularak kaçtı. Bunun üzerine İ.S.T., A.B.T., H.İ. ve M.A.T., M.T.’ye telefonlarını vererek evlerine yakın yerde bıraktı. E.B. ve ebeveyni ile M.T. kendilerini döverek telefonları aldığı gerekçesiyle İ.S.T., A.B.T., H.İ. ve M.A.T.’den davacı oldu. Sanıklar hakkında darp ve yağma suçundan dava açıldı. Mahkeme 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Müştekiler bahane ile çağırıldıklarını arabada ve şehir dışında dövüldüklerini belirterek ölüm tehdidi aldıklarını beyan etti. Ayrıca telefonlarını alındığını belirten müştekiler şikayetçi olduklarını söyledi.
 
SANIKLER SUÇLAMAYI REDDETTİ 
 
Sanıklardan A.B.T., “M.Ö. adındaki kız arkadaşımız kötü olduğunu söyledi. Tacize uğradığını söyledi. İ.S.T.’yi aradım. Orada E.B.’yi darbettik. M.T. geldi orada arbede oldu. Sobra kaçtı telefonunu unuttu. Sonrasında da E.B.’yı bıraktık” dedi. 
Müştekiler taciz iddiasını kabul etmezken, “o zaman dövdüklerinde ‘her türlü test yaptırmaya razıyım’ dedik” dediler. Mahkeme heyeti bu mahkeme de de tanık olan M.Ö.’nün ifadesini alarak eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp