IBT SOLAR’dan ‘Endüstriyel Tesislerde GES Uygulamaları’ semineri

IBT SOLAR’dan ‘Endüstriyel Tesislerde GES Uygulamaları’ semineri

Kayseri’de IBT Solar ve paydaş firmalar, 2 bölüm olmak üzere ‘Endüstriyel Tesislerde GES Uygulamaları’ semineri düzenledi. Seminerde, dinleyicilere detaylı sunum yapılarak, bilinmesi gerekenler hakkında kapsamlı bir anlatım gerçekleştirildi.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Endüstriyel Tesislerde GES Uygulamaları’ semineri, Kayseri Organize Sanayi Müdürlüğü (OSB) Ahi Evran Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerin 1’inci bölümünde, IBT Solar; ''Enerji Maliyetlerinizi Güneşle Düşürün'', HUAWEI; ''Endüstriyel Projelere Yönelik İnverter Çözümleri'', PRYSMIAN; ''Dikkat! Her Solar Kablo Aynı Değildir” ve SCHLETTER; ''GES'lerde Konstrüksiyon Sistemi'' konularında sunum yapıldı. 2’inci bölümde ise, ELİN SOLAR; ''Fotovoltaik Panel Seçimi'', TSE; ''GES'lerde Performans ve Kalite'', DENİZ LEASING; ''Endüstriyel GES'lerde Finansal Çözümler'' ve GÜLYUVA ENERJİ; ''GES Kurulum Öncesi ve Sonrası Hizmetler'' ile devam etti. 
 
Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren IBT Solar İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Hamza Küçükyarma, “Tek işimiz güneş enerjisi uygulamaları içinde olmak, anahtar teslim uygulamalar yapmaktır. GES uygulamaları bir yatırım haline geldi. Bizler de OSB’lerde bu etkinliği gerçekleştiriyoruz, yatırımcılarımıza burada fuar havası vermek, üreticileri yakından tanıma, anahtar teslim uygulamaların nasıl yapıldığı ve GES’lerin performansının nasıl değerlendirildiğini sizlerin ayağına getirmeye çalışıyoruz" dedi. 
 
IBT Solar Satış Müdürü Hakan Türkmen, bayi yapısından ve projelerinden de bahsettiği bir sunum yaptı. Türkmen, “IBT SOLAR, İstanbul merkezli bir şirkettir. Sektörümüz, 2013 yılından itibaren faaliyet göstermeye başladı. 2013’te yayımlanan yönetmelikle beraber önce arazi projeleri gerçekleşti daha sonra çatıya yöneldi. Şimdi de biliyorsunuz son dönemde çatı veya arazi farklı santraller devreye alınabiliyor” dedi. 
 
Seminer kapsamında, merkezi İtalya’da bulunan bir kablo firması olan PRYSMIAN Grup olarak katılım sağlayan Canberk Belibağlı da fabrikalarının Bursa’da bulunduğunu ifade ederek GES tesislerinde solar kablo üzerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.
 
Yaklaşık 50 yıldır çelik ve aliminyum üretimi, son 20 yıldır da güneş enerjisi sektörüne yönelik güneş ve aliminyum üreten Almanya merkezli firmanın SCHLETTER Türkiye satış sorumlusu Umut Gürsan da firmasından bahsederek altyapı, çatı ve arazi sunumu gerçekleştirdi. 
 
HUAWEI Servis Yöneticisi Fevzi Özbakır da, HUAWEI’nin aslında bir telekomünikasyon sağlayıcısı olduğunu belirtti. 
 
Sirius Enerji Genel Müdür Kemal Ertugran da Elin A.Ş.’de neler var ve hangi ürünleri ürettiklerine dair bilgi verdi, fotovoltalik panel seçiminde dikkat edilmesi gerekenler hususunu anlattı.
 
Deniz LEASİNG Proje Finansmanı Bölüm Müdürü Başar Yılmaz da kredilendirme konusundan bahsederek, Denizbank ile ilgili bilgiler verdi. 
 
Türk Sanatları Enstitüsü (TSE) adına sunum gerçekleştiren Gökhan Türk de, GES’lerde kalite ve performans konulu sunum gerçekleştirdi. 
Her iki bölümün sonunda da konuşmacılar, dinleyicilerin kendilerine yöneltilen soruları dinledi.

Google+ WhatsApp