Hastanelerde Online Eğitim Dönemi

Hastanelerde Online Eğitim Dönemi

Hastanelerde Online Eğitim Dönemi

Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bilgi İşlem Birimi tarafından hazırlanan online eğitim programı ile Genel Sekreterlik ve bağlı sağlık tesislerinde görevli personelin alması gereken eğitimler, hizmette aksama olmadan ve herhangi bir maliyet oluşturmadan yapılıyor.
Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan; Sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak devam etmesi gerekliliğine vurgu yaparak, “Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizde görev yapan personelimize yönelik hizmet içi eğitimler yapmaktayız. Bir taraftan bu eğitimleri yaparken diğer taraftan da hizmetin aksamadan devam etmesi gerekiyor. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanemizde bulunan asistan hekimlerimizin asistanlık eğitimlerinde aksamaların olmaması, ilçelerden gelen aday memurlarımızın ulaşım sorunları gibi bir çok aksaklığın önüne geçmek için Genel Sekreterliğimiz Bilgi İşlem Birimi tarafından hazırlanan online eğitim sistemini kullanıma sunduk. Bu sistem sayesinde; Tüm personelin eğitimlerini tek bir program üzerinden takip edebildiği gibi, istenilen her kritere göre gelişmiş raporlama ve takip seçenekleri de sunulmaktadır. Personele, eğitimini iş, ev ve mobil olarak her türlü ortamda sürdürebilme imkânı verirken; eğitimleri tamamlama imkânı olmadığında daha sonra kaldığı yerden devam edebilme, online sınav olma ve sınav sonucunu anında öğrenebilme gibi özellikleri de bulunmaktadır. Program sayesinde kırtasiye harcamaları ortadan kalkarken, eğitimci ve katılımcıların vaktini daha verimli kullanabilmeleri ve çalıştıkları birimlerde işleyişin aksamasına mahal verilmemesi sağlamıştır” dedi.
Hizmet içi eğitimler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan; Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde 2012 yılında eğitim katılım oranlarımız %55 iken, 2013 yılında eğitim katılım oranlarımız %75, 2014 yılında %91, 2015 yılında ise şu ana kadar %97 olarak gerçekleşmiştir. Program ile hizmet içi eğitimler başta olmak üzere; özel gün haftalara yönelik eğitimler, karne eğitimleri ve son dönemde ise aday memur eğitimleri verilmekte olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gödekmerdan ayrıca, “Bilindiği üzere 27.06.1983 tarih 83/6061 sayılı Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik gereği ilk defa atanan memurların aday memur eğitimleri gerçekleştirilmektedir. 2015 yılı ilk 6 ayında İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda, Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde çalışan 100 aday memurun eğitimleri tamamlanmış olup, asalet işlemleri tamamlanmıştır. Aday memur eğitimleri sırasında sağlık tesislerimizde hizmette aksamaların olması, asistan hekimlerimizin asistanlık eğitimlerinde problemlerin yaşanması ve ilçelerden gelen aday memurlarımızın ulaşım sorunlarının olması gibi nedenlerle 2015 yılı ikinci döneminde 122 personelimize aday memur eğitimlerini online eğitim programı ile vermeye başladık” dedi. Bu amaçla Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi Eğitim Salonunda, aday memur eğitimlerinin önemi, online eğitim sisteminin tanıtılması ve eğitim sonu sınavları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldığını ifade eden Gödekmerdan, eğitimlerin 2 Kasım 2015 tarihinde başladığını ve her adayın kendi şifresiyle Genel Sekreterliğimiz web sayfasından eğitim modülüne ulaşabileceğini sözlerine ekledi.
Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Bilgi İşlem Birimi tarafından hazırlanan Online Eğitim Programı, Kayseri Genel Sekreterliğinden talep eden illere de ücretsiz olarak verilmiş olup, Tekirdağ, Samsun, Malatya, Trabzon, Yozgat, Eskişehir ve Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliklerince de aktif olarak kullanılmaktadır.

Google+ WhatsApp