Hasan Sami Özvarinli, Sahra hastanesinde Başhekimlik yapıyor

Hasan Sami Özvarinli, Sahra hastanesinde Başhekimlik yapıyor

İYİ Parti tarafından Hatay İskenderun’da kurulan Sahra Hastanesinin Başhekimi ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Grup Danışmanı Dr. Hasan Sami Özvarinli, “21’nci yüzyılda Hatay gibi bir bölgede sahra hastanesi kurmak gerçekten bir züldür. Devlet hastanesi yıkılamaz ve yıkılmamalı. Devlet yıkılırsa herkes yıkılır” dedi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardında tüm Türkiye yaraları sarmak için seferber oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatıyla ve Turhan Çömez’in koordinesinde Hatay İskenderun’da sahra hastanesi kuruldu. Hastanenin Baş Hekimi ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Grup Danışmanı Hasan Sami Özvarinli de kurulan hastanede başhekim olarak göreve başladı. 
 
Sahra hastanesi hakkında bilgi veren Başhekim Özvarinli, depremzedelere acil, genel cerrahi, kadın doğum ve eczane gibi birçok alanda hizmet verdiklerini söyledi. Hatay’da devlet hastanesinin depremde büyük hasar aldığını da anımsatan Özvarinli, “21’nci yüzyılda Hatay gibi bir bölgede sahra hastanesi kurmak gerçekten benim için bir züldür. Devlet hastanesi yıkılamaz ve yıkılmamalı. Devlet yıkılırsa herkes yıkılır. Hatay gibi bir yerde sahra hastanesi kurmak hepimizin utancıdır. Çünkü bir yerde fırtına olabilir, bir de afet olabilir devletin yapıları ve devlete bağlı hizmet veren özel sektör yapıları, öyle planlanmalı ki öyle bir inşa edilmeli ki her şey yıkılsa dahi bu yapılar yıkılmamalı. Karakol yıkılmış, hastane yıkılmış, belediye, valilik, kaymakamlık, okullar yıkılmış. Devletin bütün kurumları yıkılmış ve biz burada sahra hastanesi kurduk. Şimdi de sahra anaokulu kuruyoruz ve bunlar ayıptır” şeklinde konuştu. 
 
‘HALKINA YÜK DOĞURMAYAN KENDİ KENDİNE YETEN BİR TESİS’
 
Kurulan hastanede günde ortalama 450 – 500 hastaya bakabilme kapasitesinin bulunduğunu belirten Özvarinli, “8 tane gözlem odası, 4 muayene kısmı, 1 tane ameliyathane 1 tane laboratuvarımız, 2 ultrasonumuz, 480 metrekare düz zemin üzerine kurulmuş 1500 metrekare alanda kurulu ve 65 tane personelin 7/24 her türlü ihtiyacını karşılayan bölge halkına yük doğurmayan kendi kendine yeten bir tesis olarak hizmet veriyoruz. Acil, genel cerrah, kadın doğum gibi birçok alanda hizmet vermekteyiz. Gönüllü çalışan insanlarla beraberiz. Amerikan’dan Kore’den gelen gönüllü doktorlarımız var. Personellerimiz burada yatakhane yaptık orada kalıyorlar. Hastane kurulduğundan beri 7 binden fazla kişiyi muayene ettik. 3 tane başarılı resüsitasyonumuz oldu. Çok sayıda kalp krizi sevki yaptık. Toplamda 80 kişiyi ağırlayabilecek kapasitemiz olan tam donanımlı bir hastane. Bir tek yataklı servisimiz yok. Yataklı servis içinde hastalarımızı bir süre gözetim altında tuttuktan sonra sevklerini gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp