Harry Potter’ın yazıldığı sandalye rekor fiyata satıldı

Ünlü İngiliz yazar J.K Rowling’in Harry Potter serisinin ilk iki kitabını yazdığı sandalyesi New York’ta yapılan bir müzayedede 394 bin dolarlık (1 milyon 123 bin TL) rekor fiyata alıcı buldu.

Harry Potterın yazıldığı sandalye rekor fiyata satıldı

İngiliz yazar J.K Rowling’in Harry Potter kitaplarından ilk ikisini yazdığı ve üzerinde yazarın kendi eliyle kazıdığı Harry Potter’dan cümlelerin bulunduğu sandalye New York’ta açık arttırmada satışa çıkarıldı. Heritage Actons müzayede evi, fantastik roman serisi ile anlam kazanan sandalyenin 394 bin dolara yani 1 milyon 123 bin Türk Lirası’na satıldığını duyurdu. Sandalye, Rowling’in sandalyeyi son derece rahat olduğu için kullandığını ve sattığı için de çok üzgün olduğunu ifade ettiği bir mektupla birlikte satıldı.

50 yaşındaki İngiliz yazar, serinin 1997’de yayınlanan “Harry Potter ve Felsefe Taşı” ile 1998 yılında yayınlanan “Harry Potter ve Sırlar Odası” kitaplarını bu sandalyede yazmıştı. Yazar pembe, yeşil ve altın sarısına boyadığı sandalyesini 2002 yılında çocuk şiddetine karşı mücadele veren bir hayır kurumu yararına bağışlanmıştı. 2009 yılında satışa çıkarılan sandalye 29 bin 117 dolara (yaklaşık 83 bin TL) satılmıştı. 

Google+ WhatsApp