Hacılar’da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği

Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen çocuk oyunları şenliği ilçe finalleri gerçekleştirildi.

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını hatırlatarak, odalara hapsolmuş, TV ve teknolojik oyun bağımlısı çocukları parklara bahçelere indirmek ve oyun oynayarak sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen 5’inci geleneksel çocuk oyunları şenliği, Hacılar İstiklal İlkokulunun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İstiklal İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen geleneksel çocuk oyunları ilçe elemeleri, eğlence dolu oyunlara sahne oldu. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve tombik oyunlarının kıyasıya oynandığı ilçe elemeleri sonunda, yağ satarım bal satarım oyununun birinciliğini İstiklal İlkokulu, İkinciliği Karupuzsekisi İlkokulu alırken üçüncülüğü ise Yunus Çepken ilkokulu elde etti. Mendil kapmaca oyununda ise birinciliği İstiklal İlkokulu, ikinciliği Saffet Arslan İlkokulu, üçüncülüğü ise Feyyaz Mercan ilkokulu kazandı. Çocuk oyunları şenliği ilçe finallerinde tombik oyununda ise sıralama şu şekilde gerçekleşti. İstiklal İlkokulu birinci, Demokrasi Şehitleri İlkolulu ikinci, Saffet Arslan İlkokulu üçüncü.

Oyun oynayan çocuklar kadar izleyenlerinde büyük keyif aldığı oyunların sonunda dereceye giren öğrenciler, protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.

Google+ WhatsApp