Kategori : Güncel

Bakan Soylu: Kimlik kartı, kredi kartı ve ehliyet birleşecek

Bakan Soylu: Kimlik kartı, kredi kartı ve ehliyet birleşecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Ehliyeti, kimlikteki çipe yükleyeceğiz. Kredi kartlarından uygun olanları yine kimliğe yükleyeceğiz. Ayrıca elektronik imza da buna yüklenecek" dedi.

Bakan Selçuk'tan 'karne' paylaşımı

Bakan Selçuk'tan 'karne' paylaşımı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bugün karne günü. Notlar sizindir; ama tüm çabanız ve sabrınız için herkese takdir, teşekkür bizden olsun" dedi.

Pençe-Kaplan Operasyonu'nda 500'den fazla hedef imha edildi

Pençe-Kaplan Operasyonu'nda 500'den fazla hedef imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyi Haftanin bölgesinde başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu'nda yaklaşık 36 saat içinde terör örgütüne ait 500'den fazla hedef top, Fırtına obüsü, ÇNRA'nın yanı sıra SİHA ve F-16'lardan yapılan atışlarla imha edildi. Komandoların, yer yer 1900 metre ve üzeri yüksekliğe ulaşan zorlu arazi koşullarındaki hava hücum harekatı sürüyor.

Bilim Kurulu Üyesi Tezer: Alarm zili çalıyor

Bilim Kurulu Üyesi Tezer: Alarm zili çalıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, normalleşme döneminde kurallara yeterince dikkat edilmemesi nedeniyle vaka sayılarının tekrar 1500’lere çıktığını söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Vaka sayılarında 5 gün üst üste artış görürseniz aslında bu işlerin bir yerde ters gittiği anlamına gelir. Bizim için bir alarm diye düşünün 1500'lü rakamları, yani kurallardan uzaklaşıyorsunuz anlamına gelen bir rakam" dedi.

Bakan Varank: Haziranda reel sektördeki canlanma hız kazandı

Bakan Varank: Haziranda reel sektördeki canlanma hız kazandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yeni normale girerken, reel sektörde kalıcı ve istikrarlı bir toparlanmaya ihtiyacımız var. Nisan ayı sadece Türkiye için değil, tüm dünya için oldukça zorlu bir dönemdi. Mayıstan itibarense ekonomi dipten dönüş sinyalleri vermeye başladı. Haziranda reel sektördeki canlanma hız kazandı" dedi.