Gesi’de komşusu tarafından öldürülen H.S. (51) isimli kadının kocası: idam istiyorum

Gesi’de komşusu tarafından öldürülen H.S. (51) isimli kadının kocası: idam istiyorum

Gesi Güney Mahallesi’nde H.S. (51) isimli kadının başına keserle vurularak öldürüldüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10,5 yıl hapis cezası alan İ.K.’nın dosyası istinaftan döndü. Bugün yeniden görülen davaya gelen H.S.’nin eşi S.A.S. mahkeme heyetine sanık İ.K.’yı göstererek, “idam istiyorum” dedi.

Olay, 13 Kasım 2023 saat 21.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Gesi Güney Mahallesi Yüksel Çavuşoğlu Caddesi'ndeki 2 katlı evde meydana geldi. S.A.S. isimli şahıs hayvanlarını otlattıktan sonra eve geldiğinde eşi H.S.'yi kanlar içinde yerde buldu. İhbar üzerine eve jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.S.’nin kafasına sert bir cisim ile vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınırken H.S.’nin komşusu İ.K. (45) tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanığa ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘silahlı yağma’ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
 
DOSYA YENİDEN GÖRÜLDÜ
 
İstinaf mahkemesi, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespitinin yapılması için dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi. Bugünkü duruşmaya tutuklu İ.K. ve H.S.’nin eşi S.A.S., oğulları S.S., B.B.S., M.S. ile taraf avukatları katıldı. 
 
S.A.S., duruşma salonuna girerken sanık İ.K.’yı göstererek, “İdam istiyorum. Ben 10 aydır uyku uyuyamıyorum” dedi. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Google+ WhatsApp