GAZİLER GÜNÜ

GAZİLER GÜNÜ


Günün önemine dair bende köşe yazıma başlamadan önce gaziler gününü anmasam olmazdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları  olmak üzere, canları pahasına vatan topraklarını savunarak bizlere Türk Bayrağı altında yaşama şerefini veren Aziz gazilerimizi, Şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

Vatanımızın birliği ve beraberliği için şehit olan bütün kahramanlarımızın  Gaziler gününü, ve şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

 

Ay yıldızlı, Al Bayrağımız için canını ortaya koyan, Hakk'a yürümüş tüm şehitlerimizi rahmet ve dua ile anıyorum.

 

Çünkü bizlerin Gazi’lerimize ve şehitlerimize saygımız sonsuzdur.

Gazi ve şehitlerimizi anlamak için Çanakkale’ye gitmek ve onları rehberden dinlemek yeterli.. Kayseri Ticaret Odası yönetim kurulu üyeliğim zamanında Çanakkale’yi gezmiştimÇanakkale Savaşları tarihimizin en şanlı destanlarından biri.

Çanakkale Şehitler Abidesi de en anlamlı, en büyük ve görkemli anıtlarımız arasında başköşede yer alıyor. Bugüne kadar, hâlâ gidip görmediyseniz, ne yapın edin ve mutlaka gidip görün, derim…

 

Gerçekten her Türk gencinin o anları bizzat yaşaması çok önemli

Bu ülke nasıl kurtulmuş nasıl vatan toprakları düşmanın elinden alınmış bunları rehber anlatırken duygulanmamak elde değil.

 

Bizler de; yeni nesillerimize bırakacağımız bu vatan için canını seve seve feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizi çok iyi anlatmamız lazım..

Bakın Gaziler ne diyor bizler Gazi ve Şehit olmaktan değil unutulmaktan korkuyoruz. Ve İstiklal Marşımızdaki “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı” mısraları, her karesi şehit kanıyla sulanan işte bu topraklar için yazılmıştır. Bunu asla unutmamalıyız!..

 

Selam ve saygılarımla

Google+ WhatsApp