Gazeteciye silahlı saldırıda bulunan şahıs 3,5 ayda tahliye oldu

Gazeteciye silahlı saldırıda bulunan şahıs 3,5 ayda tahliye oldu

Sabah saatlerinde evinden çıkarken, Azim Deniz’i yakın mesafeden, silahla yaralayan sanık 3.5 ay sonra tahliye edildi. Gazetecinin avukatı açıklama yaparak, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Kayseri’de 5 Şubat 2024 tarihinde gazeteci Azim Deniz, Kocasinan ilçesi Mimarsinan Mahallesi Karasu Sokak'taki evinin otoparkında silahlı saldırıya uğradı. A.T. isimli şahıs Azim Deniz'i takip ederek yakın mesafeden karnından ve dizinden yaralamıştı. Kayseri 2’nci Sulh ceza Mahkemesi olayla ilgili açılan davayı karara bağladı. Sanık olaydan 3.5 ay sonra tahliye edildi.
 
GAZETECİ AZİM DENİZ’İN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI
 
Gazeteci Azim Deniz’in avukatı Aykan Mazmanoğlu yaptığı açıklamada, “Araştırmalarımız ve güçlü şüphelerimize göre, azmettirici tarafından evinin önünde pusu kurdurularak, müvekkilimi öldürtme amacı silahlı saldırıda bulunan ve müvekkilimi, biri ölümcül, 3 yerinden silahla yaralayan, , tetikçi Adem Tembel Kayseri 2. Sulh ceza mahkemesi tarafından ‘Kaçma şüphesi yoktur’ diye serbest bırakıldı. Halbuki silahlı saldırıyı yapan tetikçi Adem Tembel, olay sonrası kaçarken polislerin dikkatli takibi sonrası Boğazlıyan’da yakalandı.
 
Hukuk tarihinde nadiren görülen haksız ve adaletsiz bu karar, Kayseri 2. Sulh ceza mahkemesince  verilmiştir. ‘Kayseri’de ki tüm hukukçu meslektaşlarıma sesleniyorum, bu hafta nöbetçi olan 2. Sulh ceza mahkemesi hakimliğine müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur diye tahliye talebinde bulunun ve Azim Deniz dosyasını örnek gösterin mutlaka tahliye edilecektir” dedi. Avukat Aykan Mazmanoğlu, 2 Sulh Ceza Mahkemesinin tahliye kararına itiraz edeceklerini de belirtti.

Google+ WhatsApp