Galatasaray, Devler Ligi´nde Galibiyet Peşinde

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi galibiyetinin ardından gözüne Şampiyonlar Ligi´ndeki rakibi Borussia Dortmund´u kestirdi. Sarı-kırmızılılar 2-1´lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından yarın Şampiyonl

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi galibiyetinin ardından gözüne Şampiyonlar Ligi´ndeki rakibi Borussia Dortmund´u kestirdi.
Sarı-kırmızılılar 2-1´lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından yarın Şampiyonlar Lig´i 1. Tur D Gurubu 3. maçında TT Arena´da saat 21.45´te Alman takımı Borussia Dortmund ile karşılaşacak. Mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu´ndan Antonio Miguel Mateu Lahoz yönetecek. Lahoz´un yardımcılıklarını Pau Cebrian Devis ve Roberto Diaz Perez Del Palomar yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Raul Cabanero Martinez olacak.

GALATASARAY´IN AKLI 3 PUAN´DA
Galatasaray, bu zorlu mücadele karşısında 3 puan alarak gruptaki iddiasını sürdürmek istiyor. Sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi D Gurubu´nda oynadığı ilk 2 maçın ardından aldığı 1 puanla 3. sırada yer alıyor. Aslanlar gruptaki ilk maçında kendi evinde Belçika temsilcisi Anderlecht´i konuk etti. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1´lik beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar ikinci maçında ise Emirates Stadı´nda İngiliz devi Arsenal´e konuk oldu ve maçı 4-1´lik net bir skorla kaybederek büyük hayal kırıklığı yaşattı. Galatasaray 2 maçta yediği 5 gole karşılık, rakip filelere 2 gol gönderebildi.

AVRUPA´DA 258. MAÇ
Galatasaray, Avrupa Kulüpler Kupası´na ve UEFA Şampiyonlar Ligi´ne 24 kez katıldı. Galatasaray, oynadığı 153 maçta 55 galibiyet, 38 beraberlik ve 60 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılı takım bu karşılaşmalarda rakip fileleri 199 kez havalandırırken, kalesinde ise 226 gol gördü. Aslanlar, Avrupa kupalarında ise 258. kez boy gösterecek. Mücadele ettiği bu karşılaşmalarda 97 galibiyet alan sarı-kırmızılılar, 67 maçta berabere kalırken, rakiplerine 93 kez boyun eğdi. Bu müsabakalarda Galatasaray 359 gol atarken, kalesinde ise 373 gol gördü.

DİŞE DİŞ REKABET
Galatasaray´ın Alman takımlarıyla şimdiye kadar oynadığı 25 karşılaşmada beraberlikler ön plana çıkarken, sarı-kırmızılılar bu maçlarda 7 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Aslanlar, bu maçlarda rakip takım kalelerine atılan 30 gole karşılık, 36 gol yedi. Galatasaray, Borussia Dortmund ile daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. Oynanan bu maçlarda sarı-kırmızılı takım 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, attığı 3 gole karşılık 5 gol yedi. Galatasaray, Alman ekiplerinden son olarak 2012-2013 UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Turu´nda Schalke 04´le karşılaştı. Sarı-kırmızılılar Schalke 04 ile İstanbul´da oynanan mücadelede 1-1 berabere kalırken, deplasmanda 3-2 kazanarak çeyrek finale yükselen taraf oldu.

PRANDELLI´NİN AVRUPA KARNESİ
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Devler Ligi´nde 4 sezon sonra boy gösterirken, sarı-kırmızılı takımın başında 3. maçına çıkacak. İtalyan teknik adam, kariyerinde 3. kez Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşayacak. Prandelli, Fiorentina takımını çalıştırdığı dönemlerde Devler Ligi´nde bir kez gruplardan çıkmayı başardı. Tecrübeli teknik adam, Avrupa kupalarında toplam 28 karşılaşma gördü. Başında bulunduğu takımlar bu müsabakalarda 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.

GALTASARAY´DA UMUT VAR
Galatasaray´da yarın oynanacak Borussia Dortmund karşılaşması öncesi tek eksik futbolcu Burak Yılmaz. Başarılı futbolcunun sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilirken, Cesare Prandelli´nin bu zorlu karşılaşmada milli futbolcuya forma şansı verip vermeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Burak Yılmaz´ın oynayamaması durumunda, Prandelli´nin en büyük kozu Umut Bulut olacak.
(RY-SK-S)

21.10.2014 09:57:16 TSI

Google+ WhatsApp