Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: “ERVA, yeteneklerin keşfedilmesi konusunda büyük bir zenginlik”

Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: “ERVA, yeteneklerin keşfedilmesi konusunda büyük bir zenginlik”

'ERVA Spor Okulları’ konulu söyleşide konuşan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Çocuklarımızın ilgi alanlarını, yeteneklerini keşfetmemiz lazım, bu yüzden spor ve müzik kulüplerinin varlığı çok önemlidir. Çocuklarımızın ilgi alanlarının keşfedilmesinde bu tip kulüplerin çok büyük etkisi var, bu bakımdan ERVA da çok büyük bir zenginliktir. Şehir yöneticilerinin eğitime ilgisi, alakası olduğunda şehirlerde ne tür farklılıkların oluştuğunu çok net bir şekilde gözlemleyen birisi olarak söylüyorum; yapılan çalışmalardan birkaç yıl sonra netice alındığını göreceksiniz” dedi.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler’in katılımlarıyla 50’nci Yıl Dedeman Fen ve Teknoloji Lisesi’nde ‘ERVA Spor Okulları’ konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye; vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler, sporcular ve veliler de katılım sağladı.
Çocukların, gençlerin ilgi alanlarının, yeteneklerinin keşfedilmesinde spor ve müzik kulüplerinin çok büyük önem arz ettiğini ve ERVA’nın bu noktada kıymetli bir proje olduğunu ifade eden Başkan Bilal Erdoğan, “Her bir çocuğumuzun karşısına bir şey yazabilmeliyiz. Sporcusundan, eğitimcisine, fizikçisine kadar ne olursa bir şey yazabilmemiz gerekli, ne zaman ki çocuğumuzda bulunan karşılığı bulamıyorsak oturup konuşmamız lazım. Çocuklarımızın ilgi alanlarının keşfedilmesinde bu tip kulüplerin çok büyük etkisi var, bu bakımdan ERVA da çok büyük bir zenginliktir çünkü her bir çocuğumuzun ilgisine, yeteneğine karşılık olacak bir spor branşının bulunması gerekiyor. Hiçbir çocuğumuzun ihmal edilmemesi için yapılan bu çalışmayı takdir ediyorum. Valilerimizin, yöneticilerimizin eğitime ilgisi, alakası olduğunda şehirlerde ne tür farklılıkların oluştuğunu çok net bir şekilde gözlemleyen birisi olarak söylüyorum; yapılan çalışmalarda birkaç yıl sonra netice alındığını göreceksiniz” diye konuştu.

Google+ WhatsApp