Eski sevgilisi Edanur’u öldüren G.Ç.’nin yargılandığı davaya devam edildi

Eski sevgilisi Edanur’u öldüren G.Ç.’nin yargılandığı davaya devam edildi

Eski sevgilisi Edanur Çoban’ı (18) işten çıkıp evine giderken pompalı tüfekle vurarak öldüren ve hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçlamasıyla dava açılan G.Ç. (21)’nin yargılanmasına devam edildi.

Kayseri’de 13 Eylül’de saat 22.30 sularında, Melikgazi ilçesi Ambar Mahallesi’nde meydana gelen olayda restoranda garson olarak çalışan üniversite öğrencisi Edanur Çoban, iş çıkışı evine giderken peşinden gelen eski sevgilisi G.Ç.’nin silahlı saldırısına uğradı. Sırtından yaralanan Edanur yaşamını yitirirken G.Ç. ise şehirden kaçmak isterken yakalanmıştı. Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün ki duruşmasına Edanur Çoban’ın annesi Tuğba Çoban, babası Akın Çoban ve aile yakınları ile taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık G.Ç., mahkemeye cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
BABA AKIN ÇOBAN: KISASSA KIASA YOKYA EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM
Edanur Çoban’ın babası, “Eşimle umreye gittik orada kısassa kısas mahkemelerini gördük. Eğer kısassa kısas yok ya Türkiye Cumhuriyeti’nden en ağır cezayı almasını istiyorum. Sanık aile yakınlarıma ‘hakaret ettiler’ diye dava açıyor” dedi.  Annesi Tuğba Çoban ise “ağırlaştırılmış müebbet istiyorum” dedi. Tutuklu sanık G.Ç. ise “diyeceğim yok beraatimi istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti duruşmayı eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp