Eski Boydak Holding yöneticilerinin kurdukları bankadaki hisselerinin müsaderesi istendi

Eski Boydak Holding yöneticilerinin kurdukları bankadaki hisselerinin müsaderesi istendi

Eski Boydak Holding yönetici ve aile bireylerinin kurdukları bankadaki hisselerinin, terör örgütünün finansmanında kullanıldığı iddiasıyla müsaderesi için açılan davanın duruşmasına devam edildi.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık İ.B, tutuksuz sanıklar H.B. ve S.B. ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar M.B. ve B.B. duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanıklar suçlamayı reddetti. 
SANIKLARDAN H.B.: TERÖRÜ FİNANSE ETSEK KAYIT ALTINA ALIR MIYDIK, BİZ HAYIR YAPTIK
H.B. daha önceki ifadesinde, “Biz hayır yaptık. Terörü finanse ettiğimiz söyleniyor. Öyle yapsak kayıtlı belgeli mi yapardık. Biz hayır hasenet yaptık. Devlet görevlileriyle gezilere gittik hem ülke genelinde hem başka ülkelerde bizden talep edilen hayır işlerini yaptık” dedi. M.B. ise, “Biz cebimizde zarflarla gezer hem çalışanlarımıza hem çevremize yardım elimizden geldiğince yardım ederdik” dedi. 
Bazı sanık avukatları dosyadan çekildiklerini belirterek, yerlerine gelecek avukatların dosyayı incelemesi için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp