Erdoğan: Asker veya polisin yetkisi var, anında indirir

Cumhrubaşkanı Erdoağn Katıldığı bir televizyon programında ‘Polisin ve askerin vurma yetkisi vardır. Silahlı bir terörist gördüğü zaman vurur indirir’ dedi.

Erdoğan: Asker veya polisin yetkisi var, anında indirir 

ATV ve A Haber ortak yayınında Melih Altınok’un sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “PKK’ya karşı hem hava, hem kara harekatları aynı kararlılıkla devam edecek. Tabi sıkıntılarımız olmayacak değil, olacak. Ama bu sıkıntılara rağmen bu süreci kararlı bir şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.

Terör örgütüne yönelik sınır içerisinde yapılan operasyonlarda asker ve polisin pasif kaldığı eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, “Bu iddiaların hepsi aslı astarı olmayan doğru olmayan ifadelerdir. Bir kere polisin de askerin de vurma yetkisi vardır. Hele hele silahlı bir terör örgütü mensubunu gördü mü indirir. Tunceli hadisesi bunun en güzel örneğidir. Orada silahlı gördü ne yaptı hemen onu indirdi. Nusaybin'de ne oldu? Gördü ve indirdi. Bu yetki var.'Yok' ifadesi kesinlikle yalandır. Bu konuda askerimizin de polisimizin de yetkisi var. Böyle bir şey olduğunda bu yetkisini de kolaylıkla kullanabilir. Artık bu süreç farklı bir süreçtir hele hele son iç güvenlik kanununda da çok daha farklı bazı yetkilerle donatıldı. Maskeliler, molotoflular bunların hepsi görüldüğü yerde hemen anında gereği yapılır” dedi.

Google+ WhatsApp