Erdal Altun'dan İl Divan Toplantısında Önemli Mesajlar:

Erdal Altun'dan İl Divan Toplantısında Önemli Mesajlar: "Filistin, Gazze ve Doğu Türkistan İçin Tek Yürek Olmalıyız"

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, il divan toplantısında partililere hitap etti. Altun, "Bu vatan, bu millet, bu devlet, bu bayrak ve kutsal değerlerimiz için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen, 'İman varsa imkan vardır' diyen Saadet Partilileri selamlıyorum" dedi.

Toplantıda, Altun'un sözleri, Gazze, Lübnan, Irak'ın kuzeyi ve Doğu Türkistan gibi mazlum coğrafyalara olan duyarlılığıyla dikkat çekti. "Gönlümüz mücahitlerin, mazlum ve masum kardeşlerimizin yanında. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki, Ümmet'in tek kalp halinde atmasını sağlayacak olan bizleriz" ifadelerini kullandı.

Erdal Altun, yaklaşık 20 yıl boyunca Ak Parti zihniyeti tarafından toplumdan izole edilmeye çalışıldıklarını, bu süreçte ülkenin tehlikelerle yüz yüze geldiğini belirtti. "Arap Baharı'nın başlangıcında, o günlerde Erbakan Hocamızın uyarılarının hiçe sayıldığını biliyoruz. Bu süreçte dökülen kanlar, başlatılan yeni işgallerin bir sonucudur" dedi.

Suriye iç savaşı sırasında partilerinin barış çağrısında bulunduğunu hatırlatan Altun, "Bizi Esadcı olmakla suçladılar. Bugün ise, Suriye ile görüşme talebinde bulunmaktan başka çareleri kalmadı." diyerek mevcut durumun trajik sonuçlarına dikkat çekti.

Filistin konusunda da Siyonist İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara uzun süredir tanık olduklarını ifade eden Altun, hükümetin bu konuda yeterli adımlar atmadığını dile getirdi. "Yıllardır Siyonizm konusunda uyarılarımız dikkate alınmadı, ancak bugün devletin terör devleti dediği İsrail'in elçisini sınır dışı edemediniz" dedi.

Altun, Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne de değinerek, "İktidar ortağı MHP'nin ve hükümetin bu konuda attığı bir adım görebiliyor muyuz?" diye sordu. Ayrıca, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılara da dikkat çekti. "Yolsuzluklar ve yandaş zengin etmekle ülkemizi ne hale getirdiniz? Açlık sınırı ve emekli maaşları ile ilgili veriler trajikomik boyutlara ulaştı" dedi.

Toplantısını Necip Fazıl Kısakürek’in mısralarıyla sonlandıran Altun, "Elhamdülillah, baharı başlatacak çiçeği gördük. Bundan sonrası Saadet Partimizin ve ülkemizin baharıdır inşallah" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp