ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’DEN 2021’DE 20,8 MİLYAR CİRO

ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’DEN 2021’DE 20,8 MİLYAR CİRO

Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Doç. Dr. Alpaslan Baki Ertekin, "Göreve geldiğim 2018 yılından bu yana istikrarlı bir ivme ile yükselen finansal sonuçlarımız ve sürdürülebilir büyüme stratejimizle ülke ekonomisine güç ve değer katmaya devam ediyoruz" dedi.

Erciyes Anadolu Holding Kayseri’de 2021 yılı finansal sonuçları ve gelecek döneme ait hedefve stratejilerine ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda detaylı bir sunumla holdingin faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme yapan Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Üyesi CEO’su Doç. Dr. Alpaslan Baki Ertekin, ‘Göreve geldiğim 2018 yılından bu yana istikrarlı bir ivme ile yükselen finansal sonuçlarımız ve sürdürülebilir büyüme stratejimizle ülke ekonomisine güç ve değer katmaya devam ediyoruz.’dedi.

 

“Erciyes Anadolu Holding Türkiye’nin en güçlü sanayi gruplarından biri; 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde toplam 6 grup şirketiyle yer alıyor, ihracatta mobilya, tekstil, demir-çelik ve sünger gibi sektörlerdeki gücüyle her geçen yıl daha fazla kazanç sağlıyor, istihdam yaratıyor ve bundan da gurur duyuyoruz’ diyen Ertekin; holdingin finansal büyümesine dikkat çekerek ‘2020 yılında 13 milyar 644 milyon olan ciromuz yüzde 52,8’lik artış ile 2021 yılı sonunda 20

milyar 852 milyon TL’ye, net karımız 1 milyar 633 milyon TL’den 2 milyar 652 milyon TL’ye yükseldiğini söyledi.

 

Zorlu piyasa koşullarında ülke ekonomisine ihracat ile katkı sağlamanın önemine değinen

Doç Dr. Alpaslan Baki Ertekin ‘2020 ve 2021 yılındaki pandemi koşullarına rağmen disiplinli yönetim anlayışımız ve ülkemize duyduğumuz güvenle uluslararası pazarlarda başarılı sonuçlar almayı sürdürdük ve ülkemize döviz kazandırmaya devam ettik. Grubumuzun 2020 yılında 388 milyon Amerikan Doları olan ihracatı yüzde 30,2’lik artışla 505 milyon Amerikan Doları’na yükselmiştir. Bunun yanında 2020 yılında devletimize ödenen vergilerimiz 899 milyon TL’den yüzde 76’lık bir artışla 2021 yıl sonunda 1 milyar 584 milyon TL’ye ulaştığını ifade etti.

 

Grubun gerçekleştirdiği yatırımlara ve özellikle de yenilenebilir enerji alanındaki faaliyetlere değinen CEO Ertekin; geçtiğimiz günlerde elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği lisansı alan RHG Enertürk Enerji’nin 2020 yılında 477 Milyon TL olan toplam yatırım tutarının yüzde 427,9’lık artışla 2 milyar 518 milyon TL’ye ulaştığını söyledi.

 

 

Erciyes Anadolu Holding olarak topluma karşı sorumluluklarının sadece finansal büyüme ve

istihdam yaratma ile sınırlı kalamayacağını ifade eden Ceo Ertekin; ‘sürdürülebilir bir toplumsal yaşam için Kayseri’nin en güçlü grubu olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyecek; eğitim, spor, kültür-sanat gibi yaşamın tüm alanlarında sorumluluklarımızı yerine getirecek ve bu aziz şehre, çalışma arkadaşlarımıza, onların ailelerine her daim elimizden gelen katkıyı sunacağız.

Görevimiz önce ülkemiz için var gücümüzle çalışmak, sonra yatırım ve istihdamla bunu toplumumuz için faydaya dönüştürmektir’ dedi.

Google+ WhatsApp